Sofia (862)

Sofia (862) är adopterad.
Pigg och glad
 • Ålder: 2019-07-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Border collieblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: House of Dogs
 • Befinner sig nu: Bor utanför Piteå
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Familjen berättar:
”Sofia är en härlig familjehund! Med sin unika teckning och charm lyckas hon få alla på fall.
Glad och mysig och nyfiken är henne 3 starkaste egenskaper. Hon älskar att få komma ut på promenader samt att få springa och leka, för att sedan få komma in och mysa ner sig i soffan eller sängen med dem hon tycker om allra mest.
Sofia är en lättlärd och lydig hund som vem som helst kommer ha superkul med då man lär känna henne. Agility och rallylydnad hade hon tyckt hade varit superroligt att få hålla på med, eller varför inte valla får?

Sofia fungerar ihop med andra hundar, gärna lite mindre eller jämnstora med henne då hon i början kan vara lite osäker på dem, men sedan efter en stund går det hur bra som helst att leka!
Sofias nuvarande rumskompis är en kattunge på ett halvår som hon tycker är rolig att umgås med. Hon är lagomt framåt och lagomt försiktig. Dock kan instinkterna sätta igång om katten springer iväg i fullfart då hon gärna vill springa efter. Men inne är det inga problem då båda brukar ligga och ta det lugnt tillsammans.

Sofia har även träffat och sett hästar. Dem tycker hon till en början är stora och obehagliga, men sedan efter en stund upptäcker hon att dem ej göra oss (människor) illa så dem gör nog inte henne illa heller… Men hon håller sig gärna på ca 1-2 meter ifrån, för att vara på den säkra sidan. Med lite tid går detta nog att lösa så pass bra att hon t.ex kan följa med ut på rid och kör-turer.

Sofia’s förflutna vet vi inte så mycket om, men precis som majoriteten av Border collie-hundar så är hon rädd för höga ljud och smällar. Hon flyr gärna och då är det viktigt att hjälpa henne på traven så hon ser vad det är som låter och att det ej är farligt.
Nya män i allmänhet tycker hon också är lite läskiga i början, men efter en stund inser hon att dem i hennes omkrets ej är så farliga som hon i början trodde.
Sofia kan lätt bli lite orolig när hon bli instängd i ett rum eller om man själv låser in sig på toaletten, men detta går över med tiden.
På nya ställen är hon väldigt uppmärksam på ljud och rörelse och vill gärna kolla upp allt. Hon lägger sig och tar det lugnt när situationen blir lugn, dvs när alla har t.ex intagit sin plats i soffan och har hämtat klart till fredags-myset och ej springer runt i huset, för då följer hon gärna med för att hålla koll.

Sofia blir snabbt väldigt trygg i sin familj och andra personer i familjens omkrets. Det går bra att hälsa på och att sova borta hos andra människor. Hon lägger sig till rätta och sover hela nätterna så fort man har släkt lampan.

Sofia tycker ej om pipleksaker, utan föredrar mjukdjur och ”kamp-trasor” då hon gillar dragkamp. Hon älskar att hämta och bära på saker, som t.ex pinnar under promenaderna, men även skor och strumpor som tyvärr ligger henne nära hjärtat…

Enda anledningen till varför vi väljer att omplacera våran Sofia är för att det tyvärr har blivit drastiskt ändrade livssituationer för oss här på hemmaplan och då kommer Sofia mest troligen hamna i kläm, och det vill jag ej. Hon måste få det perfekta hemmet som hon förtjänar att ha, hela livet ut.
Därför känns det som att det är bättre för hennes del att hon får det hemmet hon behöver, som passar just henne istället för att hon ska anpassa sig efter henne och oss.
Det tar emot men jag vet att det blir bäst så, för hennes del, för det finns ett perfekt för-alltid-hem där ute någonstans som kommer passa henne som handen i handsken. Vårt hem gjorde det, men kommer tyvärr ej vara desamma inom en viss tid.

Sofia hade ej kunnat bo centralt, utan hon behöver bo i ett lugnare område. Hus eller lägenhet kvittar nog.
Så länge hon får komma till en kärleksfull familj, där hon får mysa i soffan och sova i sängen så är vi nöjda.
Glömde tillägga att hon är en busig och rolig vovve att ha och göra med, som är aktiv när det händer saker men ligger och sover när det är lugnt och stilla runt ikring. Hon är snäll att bada och klippa klorna på!
Och hon är duktig på att åka bil, långt och kort, samt att sitta i bilen och vänta.

Skicka in din intresseanmälan redan idag så att Sofia kan få komma hem!Plugin created by Emmaria