Rover (586)

Rover (586) är adopterad.
Glad och härlig kille
 • Ålder: 2019-03-10
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Terrier/labradorblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Madelaine Henriksson
 • Adoptionsavgift: 9500 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: I sin familj i Uppsala
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Rover är en snäll och unik liten kille som söker efter sitt för-alltid-hem!

Rover har bara bott en kort tid i Sverige och har inte hunnit skaffa sig några hundkompisar här – men i jourhemmet på Irland umgicks han glatt med andra hundar och kom bra  överens med alla, oavsett storlek. Med en bra introduktion tror vi absolut att han kommer att kunna hitta många nya vänner även i Sverige.

Rover är ofta glad, avslappnad och enkel att ha att göra med. Promenader gör honom exalterad, särskilt  i början. Han kommer även att behöva en del koppelträning men han är lättlärd och tycker att det är roligt att lära sig saker. Då han blir exalterad av många intryck söker vi ett hem till Rover i ett lugnt område där saker kan vara mer avskalat för honom och förutsättningarna att lära honom vad som förväntas är bättre. Större städer är inte för honom i dagsläget. Hus med inhägnad trädgård i ett mindre samhälle eller på landet, i ett hem med tålamod och lust att göra mer än att gå promenader vore idealet, tycker Rover! Men lägenhet kan fungera också. Terriern i honom är framträdande, han vill mycket och reagerar stort. Hemma kryper han gärna upp i soffan för en liten tupplur och har lätt för att slappna av.

Rover gillar barn men skulle passa bäst att bo med tonåringar som kan respektera hans utrymme och inte störa honom när han exempelvis äter och sover.

Han mäter 48cm från topp till tå och väger ca 15 kg.

Såhär beskriver Rovers nuvarande hem honom:
“Rover är en jättemysig hund med stort behov av trygghet där han får känna sig älskad. Han vill vara med där det händer saker och därför bör ensamtiden vara så kort som möjligt. Han är både smart och lättlärd och älskar att lära sig nya tricks med godis som belöning. Rover är en aktiv kille som vill jobba med huvudet och nosen, så spårträning tycker han är väldigt roligt. Han älskar att springa och skulle säkert gilla agility. Inkallning fungerar bra, men han behöver mer träning på den vid stora störningsmoment. 

Då Rover är till stor del en terrier har han en del jaktinstinkt. Men han gillar också att apportera och bära någonting i munnen, både hemma och på promenader. Vi har arbetat med skvallerträning när det gäller bilar, människor och djur då han gärna vill springa fram och hälsa på alla. Vi har gjort många framsteg, men denna träning behöver fortsätta. Han blir väldigt ivrig precis när vi ska gå ut, men efter en kort stund ute lugnar han ner sig och går runt och nosar. 

Inomhus känns Rover lugn och harmonisk. Han vill ha sin egen yta så han kan välja att gå till sin bädd, men han är gärna i närheten av oss större delen av tiden.

Hantering och bilåkning går bra, men han skäller ibland när bilar kör om.Han är duktig på att säga till när han behöver gå ut. I nuläget bor vi i lägenhet, vilket fungerar bra, men det är lite för mycket människor och intryck i området för att Rover ska kunna slappna av ute.”

Rover förtjänar verkligen ett tryggt och kärleksfullt hem. Har du detta? Tveka inte att skicka in din intresseanmälan redan idag!

 Plugin created by Emmaria