Rose & Tom

Aktiv och härlig duo
 • Ålder: Rose: 2017-11-14, Tom: 2017-01-01
 • Kön: Hane & Tik
 • Ras: Beagle/houndblandningar
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Anna-Maria Svedberg
 • Adoptionsavgift: Pris diskuteras
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: I sin familj i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Tom och Rose (som numera kallas för Tessie) är två fina och kärleksfulla hundar! Dom kom till en familj i Sverige efter att ha övergivits på Irland av sin tidigare ägare, men på grund av olika omständigheter kan familjen inte längre ha dom kvar.

Familjen berättar:
“Båda två är snälla och älskvärda hundar som har gjort stora framsteg under tiden hos oss. Båda är jätte keliga och har börjat vänja sig vid inomhusmiljön. De lyssnar bra på sina namn och de älskar att vara utomhus, så behöver gärna stor inhägnad tomt (med högt staket, då Tessie är rymningsbenägen) för att kunna springa av sig och busa. Om Tom fick bestämma skulle han vilja  vara utomhus hela dagarna, vill inte gå in. Stannar gärna ute en stund i trädgården efter promenad.

Dom har behov av att tränas att gå fint i koppel eftersom båda är väldigt starka, speciellt när de får upp ett spår. Dock så är dom lätta att träna och har utvecklats massor den senaste tiden. De är nyfikna på andra hundar men har inga problem med att passera, dom drar oftast inte efter andra. När Tessie hälsar på andra hundar kan Tom bli lite orolig om den andra hunden är uppspelt.  Dom bör bo utan barn eller barn över 14 år, dom har visat osäkerhet när de sett små barn.
Eftersom båda två är av beagle/houndraser är dom aktiva hundar som kommer behöva komma till ett hem som kan erbjuda dom långa promenader såväl som mental aktivering, gärna i form av nosarbete så att dom får klura och få utlopp för sin energi. Vi tror att dom skulle passa bäst att bo i ett lugnt område. Båda två tar gärna med sig saker och lägger i sin säng (strumpor, tröjor, plånböcker, hörlurar och allt som kan tänkas). Men de är aldrig något problem att ta tillbaka. De reagerar knappt på det. Dom är båda två toppen med att åka bil! Så länge de får vara med är de nöjda. På promenader reagerar dom knappt på mötande bilar, soptunnor och annat.

 

Vi vill att Tom och Tessie ska kunna fortsätta att bo tillsammans och söker därför efter någon som vill adoptera inte bara en, utan två härliga, aktiva hundar. Skicka in din intresseanmälan redan idag om du längtar efter att få dagarna förgyllda av den här underbara duon!

Tom 1387 – Hane
Världens myskille när man fått hans förtroende. Älskar att bli kliad och klappad. Han har en lugnare framtoning och inte lika busig som Tessie. Dock är Tom en osäker/rädd kille mot nya miljöer,  plötsliga smällar och lite reserverad mot män!! Men han har gjort stora framsteg under tiden hos oss, så har man tålamod och ett lugnt sätt så kommer det gå jätte bra. Och som nämndes innan är Tom mer en utehund än inne, så det kan ibland vara svårt att få in honom. Tidigare har han haft problem med trappor, men numera följer han med både upp och ner. Kloklipp och bad är inga favoriter, men han är okej med det och är medgörlig. Överlag är han är en jättegosig kille.

Rose 1275 – Tik
Rose (eller Tessie, som hon nu heter och lyssnar bra till) är en jättefin tjej som fortfarande är väldigt valpig i sitt sätt. Hon är full av energi och bus. Hon älskar att kela och mysa. Hon är i princip helt rumsren. Hon är uppfinnesrik och hittar på små hyss, men aldrig av illvilja utan ren lekfullhet och påhittighet. Hon är jätteduktig vid kloklippning, men bad är ingen favorit.

Bilder på båda två:Plugin created by Emmaria