Rocka (16-0900)

Rocka (16-0900) är adopterad.
Aktiv och härlig tjej
 • Ålder: 2016-07-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Pointer-blandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Irland
 • Befinner sig nu: I sin familj i Bagarmossen, Stockholm
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Detta är fina Rocka, en helt fantastiskt mjuk och härlig tjej med spring i benen. Snällare hund får man leta efter . Rocka kom till Sverige från Irland som valp och har varit en älskad familjemedlem sedan dess. Rocka har varit med på det mesta och är en hund man kan ha med i stort sätt överallt. Även om hennes favorit miljö är skog och mark så är hon även van att vara med i sociala sammanhang då hon har varit med på både restauranger och promenerat i stadsmiljö. Hon finner sig i det mesta

Rocka är en något känslig själ , och har behov av att hennes familj är trygga och lugna personer som kan stötta henne när det behövs. Hon är alltid vänlig och det finns inget ont i denna fina tjej, hon hälsar snällt på folk men är inte så intresserad av att ha med nya människor att göra. En sniff och ett vänligt hej räcker för Rocka. Träffar hon däremot folk hon känner blir hon jätte glad.

Om okända människor som själva beter sig osäkert försöker hälsa på henne kan hon tycka detta är lite läskigt och drar då svansen mellan benen och vill gå därifrån, hon kan även skälla lite då hon inte vet vad som förväntas av henne, där kan hon behöva lite stöd från sin familj. Men är det en okänd person som är trygg i sig själv är det aldrig några problem. Idag har hon tex en Doggy Walker som promenerar henne då hennes ägare inte får tiden att räcka till som förr då man har fått en liten bäbis som tar upp den mesta tiden just nu. Detta är orsaken till att Rocka söker ett nytt hem då man vill att hon ska få den motion hon tidigare fått då hon älskar att röra på sig, träffa hundkompisar mm.

Rocka vill komma ut till någon med hus och tomt i lugnare område. Till någon som gillar att motionera, gå långpromenader och är lugn och trygg i sig själv. Rocka vill få en lugn tillvaro med mycket motion och inga små barn.

Rocka har gått på dagis tidigare, hon är väldigt fin med valpar och fungerar med de flesta hundar. De enda hundar hon har reagerat på är osäkra tikar i hennes egen ålder, då blir hon själv osäker. Hon umgås helst med stabila trygga hundar.

Rockas absoluta preferens är att bo med ett par som håller henne som sin ögonsten och lever ett aktivt liv anpassat för hund. Hon är en sportig och naturälskande tjej som vill spåra och springa bredvid cykeln. Drag har hon fått prova på senaste året, både på cykel och längdskidor. Hon är blandning mellan två jaktraser så jakt har hon i sig och skulle sticka om hon såg ett rådjur, men familjen har aldrig använt henne som en jakthund. Hon kan vara lös om man har koll och det inte dyker upp något vilt. Hon är väldigt lugn och fin inomhus, skäller sällan. Rocka väger i dag 30 kg men skulle behöva komma tillbaka till sin idealvikt som är ca 26 kg Hon är 65 cm i mankhöjd

Rocka har träffat grannens katt flera ggr och det har inte varit några problem oftast struntar hon i den men ibland försöker hon bjuda in till lek vilket inte alltid uppskattas av katten.

Rocka kan vara ensam ett par tre timmar, är det längre än så kan hon bli orolig, hon älskar att åka bil och följer gärna med på alla äventyr som erbjuds.Plugin created by Emmaria