Monti (734)

Slående vacker
 • Ålder: 2015-02-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Lurcher
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Jeanette Sjöström
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: DAR Drogheda Animal Rescue
 • Befinner sig nu: Jourhem på Irland
 • Kan bo med hundar: Tikar
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Vet ej - information kommer
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Kräver vana av rasen

Snyggingen Monti hittades på Irland i januari 2016. Han var mager, utmattad och ingen speciellt lycklig hund när han hittades. Kvinnan som hittade honom tog hand om honom och försökte utan resultat hitta hans ägare. Kvinnan kunde inte behålla honom eftersom hon bodde i ett litet hus med två stora hundar. DAR tog hand om Monti i mars 2016 och han har bott i ett jourhem sedan dess och trots att många beundrar hans utseende har han inte hittat någon som vill adoptera honom på Irland. Han tränas i jourhemmet och vi letar efter ett nytt hem åt honom i Sverige som är intresserad av att fortsätta träna honom.

Han är fortfarande en tonåring och kan bli irriterad när han inte får som han vill. Han slutar om man bestämt säger till honom om han gör något olovligt. Han svarar bra på handtecken, kan sitt namn och lystrar till det. Monti älskar uppmärksamhet och att man kliar honom. Han sover mycket men älskar, som den lurcher han är, att busa, springa och leka av sig däremellan. Han älskar att gå på promenad. Undan för undan har han fått gå till områden med mer människor och andra hundar. Han har varit på hundcafé, men vill helst vara i rörelse. Han behöver fortsatt miljöträning och socialisering av sin nya familj.

Monti kommer bra överens med barn, stora och små, men vi rekommenderar att han kommer till ett hem med äldre barn eftersom han är lite bufflig när han leker.

När det gäller andra hundar har Monti mött många på promenader och han bor med tre andra hundar och en valp. Han är bra på att läsa hundspråk och behandlar varje hund individuellt. I stort kommer han bra överens med alla hundar. Han är tålmodig mot valpar och äldre hundar. Om han ska dela hem med en annan hund behöver det vara en större, relativt dominant tik eftersom han annars tenderar att ta över.

Monti är rumsren och säger till när han behöver gå ut. Monti tränas på att gå i koppel. Han är stark och drar en del. Koppelgående är något som hans nya familj behöver fortsätta träna på. Han har inte släppts lös och det rekommenderas inte att man släpper honom i första taget. Att åka bil är inga problem, ofta sover sig Monti igenom resan. Man behöver lyfta in honom i bilen och han behöver en bur att åka i.

Monti är orädd och det är inga problem att bada eller hantera honom. Han är trygg i sig själv och inte speciellt blyg. Det är lätt att bli kär i Montis härliga personlighet. Han tycker om att vara nära människor. Han vill komma till ett hem som låter honom sova i soffan eller sängen.

Jourhemmet har gett honom bra mat tre gånger om dagen och han är nu i fin form. Det är viktigt att fortsätta ge honom bra hundmat så att han inte tappar vikten igen. Han behöver mat- och vattenskålar som står lite högre upp så att han lättare kan äta och dricka.

Monti vill gärna bo hos någon som har erfarenhet av hans typ av hundras och vill fortsätta hans träning. Hans ägare behöver vara trygg och konsekvent eftersom Monti fortfarande är ung och annars kan börja ta sig friheter. Han vill komma till någon med en stor inhägnad trädgård eftersom han älskar att springa runt. Han delar gärna hem med en annan vinthund eller större hund, gärna en dominant tik som klarar hans stundtals tuffa lekar. En liten hund skulle inte uppskatta detta. Han ska INTE bo med katt eller andra små håriga djur.

Monti är 82 cm från marken till toppen av huvudet.Plugin created by Emmaria