Freddie (18-0742)

Älskad kille
 • Ålder: 2017-08-21
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Staffe/border collieblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 8500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Rönninge
 • Kan bo med hundar: Tikar
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare
Vid endast sju månaders ålder hade Freddie redan hunnit bli övergiven och förd till ett Dog Pound på Irland , Han var nära att avlivas när Rescuet hittade honom och tog sig an honom . Han visade sig vara en helt underbar liten kille, lite vek och feg i vissa situationer men snäll följsam och hur mysig som helst. Han fick bo i ett jourhem med andra hundar i väntan på att hitta sitt eget hem i Sverige.

Freddie hade tur och blev inom kort adopterad av en familj i Sverige. Där började man omgående träna på hans hundmöten då han visade en osäkerhet och skällde på andra hundar han mötte. Familjen har varit flitiga och jobbat med hundmötena tränat skvallerträning som Freddie är duktig på och skvallrar så fort det kommer en annan hund. Men detta är givetvis något man ska fortsätta underhålla. Däremot kan han behöva lite avstånd i hundmötena då han fortfarande tycker att det är jobbigt om han möter en annan hund som kommer för nära. Får han några meters avstånd passerar han fint förbi den andra hunden. Därför bör han inte bo i ett allt för hundtätt område där man möter hundar runt varje hörn.

 

Freddie går bra i koppel, han kan vara ensam några timmar utan problem han är van vid katt då de hälsar på svärmor som har katt ibland men givetvis kan en ny katt vara extra intressant så räkna med en längre introduktion. Han fungerar bra med stabila snälla hundar och vill leka med vissa men blir osäker på de hundar som beter sig illa mot honom.

Freddie är en mjuk och något känslig kille, när han möter nya människor så behöver han få någon minut på sig att kolla av vad det är för person innan han hälsar. Ger man han den tiden så brukar han vara väldigt kärvänlig men han vill inte att någon kastar sig över han utan vill själv få komma fram. Då Freddie är trygg min sin nuvarande ägare och känner stöd från dem när han möter nya människor så har han kunnat hantera möten med nya människor , men  vid en flytt  har han visat sig gå  några steg tillbaka i sin utveckling och blir mkt mera osäker på nya människor då han inte känner samma trygghet,  därför måste man vara noga med att  inte utsätts för att okända  människor kommer fram och hälsar på honom då han blir rädd och säger i från  Det måste få ta tid

Han är van att åka bil åker då i bur . Han är 50 cm hög från golv till ovansida huvudet och väger 16,5 kg.
Freddie vill komma till någon som bor i lugnare område. Han är rädd för fyrverkerier så det bör inte
vara ett ställe med höga ljud eller i närheten av en skjutbana. Han bör endast bo med vuxna då han kan bli osäker på barn framförallt om de springer emot honom. Han kan bo med annan hund om det är en snäll tik men han vaktar sin mat mot annan hund så då bör de äta separat .

Freddie behöver någon som är lugn i sig själv då han själv lätt kan bli stressad och påverkas mycket utav den som håller i kopplet är du lugn blir han lugn. Freddie är van att springa bredvid cykel vilket har varit ett jätte bra sätt att motionera honom. Freddie är en lekfull busig kille som älskar att lära sig nya saker och är lättlärd.

Skicka in din intresseanmälan redan idag om du har ett kärleksfullt hem till den här fina killen!


Plugin created by Emmaria