Filip (0297)

Känslig själ söker dig efter 3 år på rescue
 • Ålder: ca 7 år
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych
 • Befinner sig nu: I jourhem i Vingåker
 • Kan bo med hundar: Tikar
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare
Familjen berättar:
“Kära lilla Filip. Han som är nöjd med det lilla och glad så länge han får något mjukt att vila på. När han sover riktigt djupt snarkar han lite lätt, på ett gulligt sätt. Han låter sig hanteras, man får undersöka öron, ögon, mun och tassar. Han tycker om att bli borstad, och gärna länge. Han har dessutom en del vinterpäls som nu borstats bort, men han fäller fortfarande litegrann.
Han gillar framför allt att bli klappad på huvudet, men säger inte nej till att bli kliad på magen. I soffan ligger han gärna så nära som möjligt. Ligger han i sin bädd sover han på sidan, med huvudet utanför bädden. Han sover hela natten utan besvär och vaknar när man själv vaknar. Då får man ett snällt “god morgon” och han lägger sig i bädden i väntan på morgonpromenaden.
Han har inga problem med regn och rusk och låter sig torkas med en handduk när vi är hemma igen, även tassarna, dock är han lite mer försiktig med framtassarna, men han är inte omöjlig. Hans framtassar är något krokiga, men han ger inte intrycket av att ha ont. Han äter två gånger om dagen och är nöjd med det, vill gärna ha blötfoder blandat med torrfoder. Kyckling och leverpastej är hans två favoriter, och det kan man också blanda i maten medan man vänjer honom vid hundmat.
Han har inga problem med konstiga ljud. Stör sig varken på hårtorken eller eltandborsten och har noll problem med robotdammsugaren. Han skäller inte jätteofta, men när han gör det behöver han lite stöd att komma ner i varv. Han behöver också stöd under promenaderna, då det lätt blir för mycket intryck och han låser sig. Han är ganska envis på promenaderna och vill vara den som bestämmer vart vi går, så han behöver guidning i det och ett lugnare område för promenaderna. Han skulle vara nöjd med en liten trädgård där han kan utföra sina behov och få nosa och promenera fritt. Han är inte alls i behov av långa promenader och just nu orkar hans kropp inte det heller. Han tittar på mötande hundar men ger dom i övrigt inte så mycket uppmärksamhet. Han skäller inte om en hund skäller på honom.
Han behöver komma till sitt hem, där han kan vara utan att flyttas runt för mycket. Jag vill tro att han mår bättre om det är två eller flera vuxna i hushållet så att han kan få sällskap och känna sig som en del av en flock, för han tycker inte om att bli lämnad ensam.
Han verkar än så länge tycka om att åka bil, och hoppar fint in och ut via sidodörren. Han tycker däremot inte om att bli buren och är lite otymplig att plocka upp. Han väger 25 kg och mankhöjd ca 40 cm.
Han kan gå några enstaka trappsteg, t.ex. altantrappor utan problem. Han hade i början mycket svårt för hiss, men klarar det nu helt utan problem. Jag upplever honom som väldigt lättlärd. Han vet skillnaden mellan inne och ute och är rumsren, men väl ute behöver han lite tid för att hitta “rätt ställe”. Han har aldrig tagit sönder eller tuggat på något hemma.”
Till Filip letar vi efter en familj som inte har bråttom med ensamträning utan där han naturligt får ha sällskap. En kärleksfull familj som ger honom all den uppmärksamhet och kärlek som han behöver. Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria