Dean (18-0614)

Dean (18-0614) är adopterad.
Social och äventyrlig kille söker sin människa!
 • Ålder: 2015-04-30
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sitt hem i Höör
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Dean kommer från Irland men hittade hem i Sverige för 3 år sedan, där han är högt älskad.

Dean är en pigg kille som söker ett hem där han får såväl fysisk som mental aktivering, men springa lös och hänga med på äventyr är favoriter! Går man dessutom förbi fält där han får rulla sig i gräset eller leka med en boll så är det extra mysigt.
Han är van vid längre vandringar och att bära klövjeväska och har inga problem ta sig fram i olika terränger.

Även om Dean fixar att promenera bland tung trafik och även har åkt både tåg, buss och flyg söker vi ett hem utanför de centrala delarna, där det finns många och långa skogspromenader nära till hands. Han är van vid att bo i hus med trädgård.

Dean kan vara ensam i några timmar i sitt nuvarande hem och han tycker om att åka bil. Han är helt rumsren och säger till när han behöver gå ut och kissa.

Dean vill inte bo med katt, men skulle nog kunna trivas med en lugn och trygg äldre hund. Han tycker om att sova i soffan och sängen, vilket han gärna vill fortsätta att göra.

Dean är en nätt kille och väger ca 20 kg.

Familjen berättar:
“Dean är en charmig och gosig äventyrskompis som vill vara med på allt. Han älskar uppmärksamhet från människor, både från stora och små, kända och nya.

Dean är van att hänga med på flerdagars vandringar. Att vara ute och röra på sig tillsammans med sin människa är det bästa han vet. Om han dessutom har lyckan att få bära en boll i munnen så ler han med hela ansiktet. Han är pigg och full av energi och jag gissar att han möjligtvis är lite yngre än sina sex år som angetts i passet från Irland. I vilket fall som helst så är han är en väldigt pigg och följsam hund som är van att vara lös när vi promenerar hemikring. Om det kommer en cykel eller traktor så sätter han sig ner, och väntar på att jag signalerar att vi kan gå igen. Han är dock inte van vid hästar och tycker att hästar med människor på ryggen är lite läskiga och konstiga.

Dean är inte rädd för buller och höga ljud, men han tycker att det är skönt när det är lugnt hemma. Han tycker att det är jobbigt om man bråkar och pratar högt eller om det är mycket ljud utifrån gatan. Jag tror därför att han skulle trivas bäst med att få fortsätta bo i hus. Även om han gillar små barn och är väldigt fin med dem, så vore det bäst för honom om eventuella barn i familjen var lite äldre.

Dean har bott hos mig i tre år och har nästan alltid bott med andra hundar. Det har alltid gått bra, men under det sista året har jag märkt att Dean börjat känna sig obekväm med mina två border collies och att han gärna drar sig undan när de kommer och söker kontakt med mig. Jag tolkar det som att det är deras intensitet som han tycker blir lite jobbig och för mycket. Han trivs dock bra med min lilla malteser blandras som är mycket lugnare till sättet. Dean trivs som allra bäst när jag tar ut honom ensam på långpromenad och under den senaste tiden har jag delat upp hundarna på promenad så att Dean kan få vara själv med mig. Deans högsta önskan är att få gå många och långa vandringar ensam med sin människa. Gärna med mysiga övernattningar där han kan kura ihop sig i tältet eller i stugsängen. Han önskar sig oändligt med närhet och gos och jag känner att vår flock inte kan ge honom det på sättet som han önskar och förtjänar.

Finns du därute, du som älskar bollar och långa vandringar precis som jag, undrar Dean. Skicka in din intresseanmälan redan idag, jag väntar ivrigt!”

.Plugin created by Emmaria