Cooper (20-1304)

Aktiv kille söker trygghet
 • Ålder: 2018-06-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Ungersk vizslablandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: Sin familj i Örebro
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Denna ståtliga och fina kille heter Cooper och kommer ursprungligen från Irland där han hittades extremt mager och vanvårdad.

Han befinner sig just nu med sin matte, där han är högst älskad men på grund av hastigt ändrade familjeförhållanden finns det inte något annat val än att omplacera Cooper.

Cooper är en känslig själ med ett tungt bagage, vilket gör sig påmint i vissa situationer. Han reagerar tex negativt vid trånga utrymmen/viss hantering som tex kloklippning och sätta av/på selen. I dessa lägen behöver Cooper en trygg människa som mjukt och sakta hjälper honom genom dessa situationer. Hans blivande familj bör ha erfarenhet och kunskap av liknande raser.

Cooper har även uppvisat en del resursförsvar där han vaktar sina saker.  Detta har blivit mycket bättre men byteshandel är något som kommande familj måste fortsätta träna på.

Med tanke på den brist på mat Cooper upplevt tidigare har han uppskattar han självklart delikatesserna i Sverige, så som korv och köttbullar. Detta tillsammans med hans sprudlande energi och höga arbetsmoral gör att han blir en lojal träningskompis.

Han går fint i koppel och har inga problem med hundmöten, kommer det något vilt kan han få upp ett spår men går att distrahera med gott godis! Han kan bo med en annan trygg, äldre hund men funkar precis lika bra att vara familjens enda ögonsten.

Cooper är rumsren och kan vara ensam ett par timmar när han har landat i sitt nya hem.

Coopers matte berättar: 
””Cooper eller “Coopy doopy doo” är min superfina kille som kom till mig för ca 8 månader sedan som en akut omplacering. Han var då undernärd, osäker och otrygg.

Med rutiner, närig, tålamod och mycket mycket kärlek har Cooper börjat lita på människor igen.
Cooper är en glad kille och mycket rastypisk då han är tillgiven men känslig.

Trygghet för Cooper är att vara nära sin person dygnet runt. Han har ett stort driv och vill gärna följa med på alla äventyr. Han älskar att åka bil, vara ute i skogen, plaska i vatten och ta långa promenader, helst ute på fält.

Cooper blir stressad och ängslig i ovana miljöer eller trånga utrymmen. Han kan pipa/gnälla eller “gå på tårna” när han känner sig stressad. I sådana situationer behöver Cooper hjälp med att hantera sin stress. Det kan räcka med att sitta vid hans sida och prata mjukt med honom eller massera honom vid bröstet om han tillåter det.

Trots allt negativt Cooper varit med om har han börjat utveckla ett förtroende för människor igen.
Han har en underbar, glad och tillgiven personlighet och han har gjort stora framsteg under den tiden som han har bott med mig och det är en ära att följa hans utveckling.

Tyvärr har livet vänt för mig och jag klarar inte att möta min älskade bästa väns behov av tid och närhet.
Det är med djup sorg i hjärtat som jag tar det tuffaste beslutet i mitt liv vilket är att hitta ett nytt föralltid hem åt min solstråle Cooper.”

Till Cooper söker vi en aktiv människa/ett par i lantlig miljö utan barn eller sällskapsdjur.
Man behöver ha kunskap och tålamod för att hjälpa Cooper med sin stress och fortsätta jobba på att få tillbaka hans självkänsla.

Är det dig Cooper söker?
Skicka in en intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria