Cilla (1189)

Sockersöt tuffing
 • Ålder: Ca 3 år
 • Kön: Tik
 • Ras: Chihuahua/pomeranianblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Chihuahua Rescue Ireland
 • Befinner sig nu: Jourhem på Irland
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Kräver mycket hundkunnigt hem

Cilla är en underbar och sockersöt liten hund med lite speciella behov som hon behöver jobba med. Hon hamnade på Offaly Dog Pound efter att ha hittats ensam på gatan. Vi vet inget alls om hennes bakgrund, men det verkar som att någon tidigare inte har behandlat henne särskilt väl. Nu är vi på jakt efter en andra chans för lilla Cilla; ett hundvant hem som förstår och respekterar henne och kan ge henne den kärlek, trygghet och hjälp som hon förtjänar.

Cilla var vettskrämd när hon först räddades från Offaly Pound. Hon kom dock snabbt in i rutinerna i sitt nya liv i säkerhet och trygghet och blev direkt en mer trygg tjej. När hon träffar andra hundar är hon först lite försiktig kring dem, men efter ett tag slappnar hon av. Hennes absolut bästa vän heter Teddy och drömscenariot vore om dessa två kunde hitta ett gemensamt hem där de får bo tillsammans. Paret älskar att leka med varandra dagarna i ända och går sedan och lägger sig tillsammans för att sova.

Cilla är en intelligent tjej – hon är en expert på inkallning och sitter redan på kommando. Vi tänker oss att hon skulle kunna vara en perfekt hund för agility eller någon annan rolig hundsport med fart och fläkt då hon är supersnabb och smidig och älskar att springa och hoppa.

Cilla är väldigt kärleksfull och tillgiven mot de människor hon känner och litar på, men främlingar kan hon tycka är lite läskiga innan hon lär känna dem. Hon vill gärna ha utrymme och visar tydligt om hon känner sig osäker, framförallt genom att morra men i värsta fall också genom att nafsa till. Bara hon får detta utrymme är det inga problem och så länge hennes nya familj är medvetna om detta och respekterar hennes osäkerhet så är hon en fantastiskt kärleksfull hund.

Cilla kan också tycka att det är lite obehagligt med hantering, och särskilt att lyftas upp. Hon visar detta tydligt och det är detta som gör att vi tror att hon kan ha blivit illa behandlad tidigare i sitt liv. Hon hoppar däremot gärna upp i soffan själv och lägger sig bredvid dig för att mysa.

I sitt nya hem skulle Cilla tycka att det var oerhört lyxigt att få leva ett helt vanlig hundliv i trygghet, gå härliga promenader och ligga och ta det lugnt i soffan. Vi tror att hennes drömhem ligger i ett lugnare område då hon kan bli lite nervös och stressad av mer livliga områden med mycket folk och trafik.

Cilla behöver bo i ett hem med enbart vuxna som har stor hundvana och som respekterar att hon är en tjej som vill ha sitt utrymme och att hon har råkat ut för saker i sitt förflutna som gör att hon i dagsläget är lite osäker framförallt på främlingar och vid hantering. Allra helst bor Cilla med sin älskade bästa vän Teddy, så om du har ett hem där de kan få bo tillsammans så vore detta en dröm som gick i uppfyllelse.

Kan du ge fina och intelligenta Cilla den hjälp, kärlek och trygghet hon behöver så kommer du få en lojal och kärleksfull följeslagare som alltid är redo för lek och mys. Är du personen som äntligen räddar Cilla – och kanske även Teddy – och låter dessa fantastiska hundar få njuta av det goda i livet i säkerhet och trygghet? Skicka i så fall gärna in en intresseanmälan så fort du kan, så de äntligen får komma hem.Plugin created by Emmaria