Chelsea (926)

Glad och fin
 • Ålder: 2015-02-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Staffeblandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 3000 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Karlskoga
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Hög
 • Adoptörens hundvana: Kräver vana av rasen

Chelsea är en otroligt glad, sprallig, snäll och mysig liten tjej som gärna sover tätt intill dig om nätterna i sängen om hon får. Men gärna också under dagen när den vankas mys i soffan eller ute på gräsmattan. Denna tjej mår allra bäst av att få närhet, och att få vara med så mycket det bara går. Hon är otroligt lättlärd, och visar att hon vill vara det bästa just för dig. Lär du henne något nytt, så tar det bara några minuter innan hon börjar förstå vad du menar.

Hon älskar att visa upp sig för dig, och att få sig en uppgift eller få träna något ihop med dig! Det gör hela hennes dag! Det absolut bästa hon vet är att få springa så fort hon bara kan, så hon skulle älska att få komma till dig som vill ta med henne på en cykel eller joggingtur. Hon har en otroligt bra fysik och uthållighet, så är man seriöst intresserad av t.ex. agility så är hon en utmärkt kandidat för just det.

Chelsea är väldigt glad i alla sorters hundar, oavsett kön och ras. Hon har hittills gått ihop jättebra med alla hundar hon har träffat. Hon har skött sig otroligt fint och följsamt bland större flockar i hundrastgården, och har varit klockren i dessa stunder. I Chelsea finns inget ont mot andra hundar däremot så behöver hon träna lite vardagslydnad vid hundmötena då hon blir exalterad och gärna vill fram till de hundar hon ser. Hennes nuvarande familj upplever det även svårt för Chelsea att koppla av med deras andra hund närvarande i hemmet, då hon helst bara vill bjuda upp till lek hela tiden. Hon som de flesta andra staffar leker även lite hårdhänt och detta uppskattas inte av den andra hunden i hemmet, därför ser vi helst att hon kommer till ett hem där det inte finns andra hundar, eller en större lugn hane som inte är lika busig som hon själv.

Chelsea är som en stor valp, tycker allt hon ser är spännande och roligt och vill genast dit och undersöka. Hon har mycket energi och en enorm livsglädje. Detta är givetvis fantastiskt härligt att se, men kräver även ett hem som kan ta vara på denna energi och se det som något positivt, samt låta henne få utlopp för den, och även lära henne att man även måste koppla av. Hon har även en hög jaktinstinkt och har nog aldrig fått lära sig hur man beter sig när man ser saker man vill fram till. Allt som rör sig är spännande och precis som många staffar så blir hon lätt lite fixerad och låser sig lätt vid det hon finner spännande att titta på, detta kommer man behöva jobba en del på. Vi kommer gärna med tips och råd hur du kan påbörja hennes träning.

Denna glada energiknippe bör helst komma till en lugnare miljö och ett hem där hon får vara ensamhund, så att hon kan få all sin egentid som hon kräver från sina människor, både gällande träning och uppmärksamheten.

Chelsea har hittills kunnat bli lämnad ensam korta stunder med familjens andra hund, men ingenting som hon tycker är roligt och kan lätt bli orolig och börja tugga på saker, men kanske inte så konstigt då hon endast varit i sitt nya hem i 4 veckor. Hon visar inget annat än tydliga tecken på att hon kommer kunna klara av att vara ensam i framtiden, bara hon får tillräckligt med ensamhetsträning och tålamod från er. Att åka bil är dock något som Chelsea tycks älska, då hon självmant hoppar in i bilen, kan direkt finna sig till ro under bilfärden och kan även bli lämnad i bilen utan några problem när man t.ex. ska in en sväng på affären.

Med en del grundjobb, mycket tålamod, tid, en trygg och stadig hand så har hon alla potential till att kunna bli en underbar familjehund och en otroligt trogen följeslagare! Det här är en tjej som har alla chanser till att ha ett perfekt liv framför sig, hon behöver bara komma till rätt hem som kan visa henne vägen dit.

Nuvarande adoptör finns även fullt tillgänglig om vidare information, bilder och videos vill fås.

 

Plugin created by Emargust