Boomer (20-1327)

Snäll glädjespridare söker äventyr och närhet
 • Ålder: 2019-10-27
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Beagleblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: Finns i jourhem i Sigtuna
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Här har vi Boomer, en beagle blandning  på ca 1 år. Boomer blev lämnad till Care rescue, varför vet man inte.

Boomer letar efter en aktiv familj som vill ta med honom på långa promenader i skog och mark. Han skulle älska att följa med på spring- eller cykelturer då han är en hund som har behov av att få röra på sig. Han följer mer än gärna med på äventyr så att han kan undersöka omgivningen. Han skulle också uppskatta någon form av aktivering allt från spår, lite tricks eller kanske nosework. Den här killen tycker det är roligt att få en uppgift och ännu roligare att få en god bit. Men Boomer längtar också efter någon som vill mysa tillsammans i soffan då han har stort närhetsbehov och uppskattar både klappar och massage.

Han blir stressad av för mycket stimuli omkring honom, framför allt av andra hundar. Boomer blir exalterad och stressad när han ser en annan hund och kan då börja skälla och gnälla men tystnar när man gått förbi. Han kan reagerar på höga ljud och därför söker vi ett lugnt hem på landet endast med vuxna och utan andra djur.

Boomer är en otroligt trevlig och social hund som älskar människor och blir jätte glad när någon kommer och hälsar på. Han hälsar även glatt på alla han möter på promenaden. Han är rolig och har en stor personlighet. Han älskar att lära sig nya saker men kan ibland bli lite ivrig av glädje och kan göra några missar. Bjuder gärna upp till lek och kommer ofta med leksak i munnen för att berätta att han vill leka. Boomer kan skälla när han ser något utanför fönstret men tystnar när man ber honom gå och lägga sig men då brukar han visa sitt missnöje med att ligga och muttra lite för sig själv. På promenad är han glad och ivrig och vill gärna fram fort, så han drar en del i kopplet. Jourhemmet jobbar på detta men han behöver komma till någon som orkar hålla emot.

Boomer är i jourhem i Sverige och letar efter ett hem i ett lugnt område utan en massa hundmöten som stressar honom. Han är en ung hanhund som behöver grundläggande träning. Ett hem för Boomer behöver vara beredda att fortsätta jobba med detta och hundmöten. Boomer är rumsren och har börjat lära sig olika kommandon jourhemmet.

Jourhemmet berättar:  “Boomer är en fantastisk fin och rolig hund. Finns inte en dag utan att han bjuder oss på en massa roliga skratt och härliga stunder. Han älskar verkligen människor och hälsar glatt på alla som kommer hit eller som vi träffar på promenad. Han älskar att lära sig nya saker och gör det snabbt. Han leker gärna med sina människor och kommer ofta med leksaker och talar om att “nu ska vi leka”. Han vill gärna vara med, nära i soffan och på utflykt. Han kan skälla en del inne om han hör något eller ser genom fönstret, ex grannens tupp som galer eller ett rådjur på tomten. Oftast tystnar han om man “bestämt” ber han gå och lägga sig. Men det gäller att vara konsekvent, snäll men bestämd. Jag blir så full i skratt när han lagt sig och slutat skälla, för då ligger han och pratar tyst och visar sitt missnöje tills man kommer och klappar honom. På promenad drar han en del, men vi jobbar på det. Han är så glad ute på promenaderna och vi har roligt ändå. När han sett andra hundar börjar Boomer yla och skälla lite men lugnar sig när man går vidare. Jag tror att om Boomer hamnar rätt med någon som har lite vana med den typen av hund, kan vara bestämd och konsekvent men mycket beröm när det blir rätt, kommer Boomer vara ett helt underbart tillskott till familjen. ”

Saknar du en Boomer, en nyfiken, rolig och aktiv kompis att ha med ut på “era” äventyr ? Skicka in en intresseanmälan, Boomer väntar.

 

 

 Plugin created by Emmaria