Bibi (21-0714)

Bibi (21-0714) är adopterad.
En aktiv och härlig tjej
 • Ålder: 2019-01-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Amstaff/ Malamute blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen F.
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: Jourhem i Göteborg
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Kan bo med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Bibi är en 2 årig blandras från Shanghai, hon kom till Sverige för några månader sedan och bor i dag i sin jourfamilj. Bibi bodde först hos en man i Shanghai som efter ett år lämnade in henne till ett hundhem när han flyttade hem till Europa. Hon bodde på hundhemmet i 7 månader tills en snäll man förbarmade sig över henne och såg till att hon kom till Sverige. Då hon inte hade en färdig adoptör som väntade på henne utan fick komma till en jourfamilj som tar hand om henne tills hon får ett för alltid hem.

Jourfamiljen berättar att Bibi är en härlig och framåt tjej som tydligt visar vad hon vill och vad hon inte vill. Hon älskar människor och går gärna fram till okända personer för att få en klapp eller två, hon lägger sig på rygg och hoppas på att någon ska klia henne på magen. Det spelar ingen roll om det är en ny bekant bara hon får lite gos och kel. Detta är nog något hon saknat under sin tid på hundhemmet .

Hon är en aktiv hund som gillar att röra på sig, och när man gjorde ett dna test på henne visade det sig att hon är blandning mellan Alaskan Malamute, American staffordshire terrier och Engelsk staffordshire terrier. Att springa och dra ligger i hennes gener. Hon är fenomenal på att vara ute och springa med sele och lina. Jourhusse springer milen med henne och hon bara springer på oavsett om hon möter hundar eller folk så tar hon sin uppgift på ett mycket stort allvar och struntar i allt annat än att springa. Hon har även sprungit tillsammans i grupp och det går jättebra. Eftersom hon har visat att draghunden i henne träder fram  har hon ett stort behov att röra sig. Vi ser därför att hon kommer till en aktiv person som gillar att springa, cykla eller fjällvandra.

Hur social Bibi än är så märks det att hon levt ett tufft liv på ett shelter. Troligtvis har hon fått kämpa för sin mat och för att få ha sina saker i fred, hon vaktar sin mat och sina saker hemma, men Jourhemmet berättar att det har blivit mycket bättre, och med tid och träning kommer det förmodligen avta även om det kanske aldrig försvinner helt. Hon kan även tycka att det är jobbigt när man ska ta av henne kopplet, eller torka tassarna. Hon visar tydligt att hon inte gillar det men hon går att övertala henne en stund men man får respektera att hon visar att det är nog. Hon är tydlig i sitt kroppsspråk och blir hon less på att gosa så går hon därifrån och då måste man respektera att hon vill vara i fred. Trots att hon är mån om sin mat så tar hon aldrig mat från bordet eller tigger när övriga familjen äter.

Eftersom hon visat att hon har stor integritet och inte tycker om all hantering ska hon endast bo i en familj med vuxna

Hon älskar att åka bil och har varit med på långresa i sommar. Hon har inga problem med miljöer och bryr sig inte så mycket om bilar eller andra hundar som passerar. Hon har träffat en del hundar och fungerar bra med de flesta. Hon kan reagera på små hundar som skäller på henne.

Hon kan vara ensam några timmar utan problem, Bibi väger 29 kg , Hon går hyfsat fint i kopplet på promenad.  Bibi önskar komma till ett hundvant aktivt  hem i ett lugnare område där hon får tillgång till tomt. Och till någon som tycker att det är lika mysigt att klia hennes mage som hon tycker det är att bli kliad.

Skicka in din intresseanmälan redan idag om du har ett aktivt, förstående och kärleksfullt hem till fina Bibi!Plugin created by Emmaria