Hundpromenaden 2019

💙 HUNDPROMENADEN – DET BLEV ÅRETS VIKTIGASTE PROMENAD! 💙

 

Den 5 maj var det dags för HUNDPROMENADEN och vilken härlig dag det blev!

Det promenerades på 51 orter från Ystad i söder till Boden i norr och tillsammans samlade vi in helt FANTASTISKA 95 000 kronor! Pengar som oavkortat kommer användas för att hjälpa fler hemlösa och utsatta hundar som behöver veterinärvård.

Stort TACK till er som hjälpt oss genom att leda Hundpromenader och lika stort TACK till alla hundratals hundvänner som gick med i promenaderna. Hoppas vi ses nästa gång det är dags att promenera för våra fyrbenta vänner!

Hälsningar från Jacinta

Hej på er!
Här kommer en liten rapport från våra första härliga dagar i “hundbubblan” med Jacinta, eller Jaci (“Jassi”) som vi har kommit att kalla henne.

Bilresan hem till Värmland från Jönköping gick jättebra, hon lade sig snabbt tillrätta i buren och gjorde inte mycket väsen av sig alls. Den första dagen var hon väldigt mild och lite blyg och ville mest gosa. Hon kommer fram till både barn och vuxna och lägger sig ner på rygg och tar mer än gärna emot gos. Första natten gick också bra men det tog en liten stund att komma till ro.

De första dagarna har vi gått samma promenad ner till sjön och druckit lite vatten. I sommar lär vi bada där en del! 🙂 Jaci har smakat på de värmländska skogarna genom att effektivt hitta och snabbt tagit sig en provsmak av lite olika djurs avföring. Hon gillar verkligen att gå i skogen! Hon är väldigt glad i mat och även om vi ger foder varje dag så skulle hon nog sluka hela påsen om hon själv fick bestämma. Tuggben får fullt fokus tills de är helt uppätna.
Magen verkar funka bra, det har varit mestadels fast men några gånger har det kommit lite löst bajs också.

Jaci har verkligen tuffat till sig under dessa få dagar. Hon är fortfarande fin mot barnen men tar för sig mer och mer här hemma. Vi vill verkligen skicka ett stort tack till jourhemmet som har gjort ett kanonjobb, än så länge är Jaci helt rumsren, går fint i koppel, är trygg i bilen och har inga problem att koppla av.

Det enda kruxet vi har just nu är att hon blir väldigt exalterad så fort hon får syn på katten. Det är de enda gångerna hittills som vi ens har hört henne skälla och gny. Vi har tagit små, små steg varje dag och låtit dem lukta och vila på varandras filtar, titta på varandra på avstånd utomhus samt genom galler inomhus. Ingen reser ragg mot den andra men Jaci vill uppenbarligen jaga katten och blir helt enkelt lite för glad och är svår att få kontakt med. Reaktionen är samma oavsett om vi varit på promenad innan eller inte. Vi tar det lugnt och ser till att berömma så fort Jaci kommer “tillbaka” och vi delar upp oss så att någon kan gosa med katten utomhus och på övervåningen där han är “trygg”. Det kommer säkert att gå bättre med tiden men om någon har tips på andra saker som vi kan göra så tar vi gärna emot!

Vi ser fram emot första helgen ihop så vi får hänga hela familjen i skogen!
Helt ok att sprida bilder och info till alla som varit inblandade, vi är otroligt tacksamma för det fantastiska jobb ni gör! Vi har fått en helt underbar hund! Tusen tack!

Med vänlig hälsning
Louise med familj

Hälsningar från Josh och Jodie

Både Josh och Jodie är fortfarande samma mysiga hundar som den dagen de kom hem till oss. Josh är fortsatt den busiga killen och Jodie den stilrena donnan. Vi har 3 promenader om dagen och vi har börjat som smått att besöka platser med vatten för att svalka fötter och tassar under dem varmare dagarna. Vi skickar med 3 stycken av våra favoritbilder från 2018. Två bilder där dem hittat sköna platser att softa på och en bild där vi är på besök i Strängnäs.

Hälsningar från Tilda

Hej! Vi njuter så av Tilda och vi tror att hon njuter också! Lydig och duktig och går lös för det mesta. Skäller ibland men det jobbar vi på! Nästan helt oberörd av andra hundar nu. Glad Påsk önskar Tilda med familj

Hälsningar från Inez (tidigare Miley)

Nu är Inez (tidigare Miley) snart 9 månader och har varit hos mig i 3 månader. Hon är en fantastiskt trevlig och mysig valp. Omtyckt av alla och full av härlig energi. Hon fann sig snabbt tillrätta i sitt nya hem. Hon behöver mycket träning, speciellt ute i trafiken, då hon gärna vill valla på bilar. Träningen går väldigt bra, hon är väldigt lyhörd och hon blir mer och mer avslappnad ute. Det är också en hel del park-häng där hon kan leka med sina nya hundkompisar. På kort tid har jag och Inez utvecklad en jättefin relation och vi har verkligen roligt ihop!

Önskar alla en fin sommar!
Lene och Inez

Hälsningar från Bästis

Skickar en fin bild på underbara Bästis som vi tog idag i vår trädgård.
Vi är så glada för henne! Hon kompletterar vår familj så fint och har kommit in i vårt liv som om hon alltid funnits här.

Kramar Bästis, Anna och Emil

Hälsningar från Alfred

Påskhälsning från Lilla Alfred som adopterades i februari. Alfred firar påsk på Åland med sina hundkompisar och springer bland åkrar och skogar och har det allmänt bra!
Mvh Elinore

 

Hälsningar från Riki

Hej!

Nu har vi snart haft Riki i 7 månader. Han kom in i vår familj precis när vi behövde det som mest. Vi är så glada och tacksamma för att just vi fick äran att adoptera Riki. Riki älskar att få gå i skogen och nosa och kolla på när storebror fiskar, har man tur så kanske det blir fisk på kroken.

Riki älskar även MAT, han skulle nog kunna sitta på bordet om han hade fått. Något som han är riktigt duktig på så är det att slappna av ligger gärna på rygg i sin hundkorg, mysigt tycker Riki.

Med dessa bilder på hur vi har det så önskar Riki med familj alla en trevlig sommar!

Bild 1, 2 en vanlig kväll för Riki, han älskar verkligen sin säng.

Bild 3, 4, 6 är i stugan, som han tycker om att springa runt i naturen.

Bild 5 Riki ÄLSKAR att vara med när det kommer till MAT.

Bild 7 är när det börjar närma sig Jul

Hälsningar från Wendy

Hej!

Här kommer en hälsning från fantastiska lilla Wendy som flyttade in till oss en kall vinterkväll i mitten av december. Hon har nu varit hos oss i snart fyra månader och det har verkligen varit kärlek sen första ögonkastet.

Precis som vi hoppades på älskar hon att hänga med oavsett om det är till  kontoret, på resa eller en middag med vänner. Vuxna människor (speciellt män) kan fortfarande vara lite läskiga men får hon ta det i sin takt är det aldrig några problem. Mattes (långa och stora) pappa har tex blivit en av de stora favoriterna. Wendy tycker verkligen om barn och andra hundar är heller aldrig några bekymmer, grannarnas katter har dock fått det hett om öronen och håller sig numer långt borta från vår tomt.

Jaga bollar och busa i skogen är några av favoritaktiviteterna men få saker går upp mot att få avsluta dagen med gos i soffan. Hon anpassar sig väldigt snabbt till nya situationer, är lyhörd och väldigt nyfiken. Såklart med en ganska stor portion envishet, precis som sig bör när man är en liten terrier.

Bättre hund kunde vi verkligen inte ha hittat och vi är så glada att hon är en del av vår familj!

Tack snälla för ert jobb och en toppenbra matchning!

Glada hälsningar,
Siri o Micke