Engagera dig

Hundar Utan Hem är en ideell förening. HUH:s mål är att hitta bra hem till hundar som av olika orsaker inte har ett tryggt och kärleksfullt liv. Eller hundar som söker nytt hem då husse eller matte pga olika livshändelser inte kan behålla sin vän.

Som medarbetare i placeringsgruppen arbetar man kontinuerligt med att intervjua, hembesöka och matcha familjer och hundar med varandra, redovisning av sina placeringar och uppföljning samt löpande stöd till sina adoptivfamiljer. Arbetet är krävande tidsmässigt och ibland stressigt. Därför är flexibilitet, stort engagemang och hjärta för arbetet A och O.

Vi söker dig som är social, och effektiv med stor ansvarskänsla och som gillar ordning och reda.
Du tycker det är intressant, roligt och viktigt att ha kontakt med dina adoptörer inför deras adoption, val av matchande hund, samt hjälpa dem när det behöver stöd både före och efter placeringen. Du kan spendera din fritid till att hjälpa och söka hem till hundar av olika raser och sinnelag. Du ser en akut situation som en spännande utmaning. Du har nära till skratt och gillar när det är högt till tak. Du tycker om att vara en del av en grupp, men är samtidigt trygg och bekväm med att jobba på egen hand.

Du ansvarar för att besvara, återkoppla och följa upp dina intressen och vi uppskattar din förmåga att samarbeta med övriga placerare för att varje hund ska få rätt hem.

Vi vill att du har hundinstruktörsutbildning eller motsvarande kunskap samt stor erfarenhet av hundar och av att träna hund.

Lika viktigt som hundkunskap är din förmåga att läsa mellan raderna när du har kontakt med intresserade, förmåga att ställa rätt frågor och att du kan vara rak och säga nej.


Du har:

Önskvärt:

För oss är det viktigt att du har ”vi-känsla” och vill bli en del av gänget. Hoppas du tycker detta låter intressant och spännande. Matchar du inte alla önskemål ovan, men själv tycker att du skulle vara en tillgång för oss – tveka inte att skicka oss en ansökan ändå då vi är intresserade att höra mer om dig.

Ideellt arbete:
Arbetet sker på ideell basis och kräver minst 10 h i veckan så tänk noga igenom att du har tiden i minst 6 månader framöver innan du tar upp den lilla tid vi har med att skicka in en intresseanmälan.

100 % tjänst som hundplacerare
Just nu erbjuder vi också en tjänst som hundplacerare på 100%.
Vi har mycket höga krav på dig som söker denna tjänst, både när det gäller hundutbildning och hunderfarenhet. Du behöver också vara flexibel med arbetstider och ha ett stort tålamod med människor. Ditt CV och ansökan vill vi ha senast den 7 januari.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Stämmer ovanstående in på dig och du vill hjälpa oss?

____________________

Eventgruppen

Vi behöver dig som brinner för att arrangera trevliga träffar och event!

Hundar Utan Hems eventgrupp är för liten och vi behöver bli fler! Vill du hänga med i vårt glada gäng?

Eventgruppen ansvarar för att planera och genomföra trevliga träffar och arrangemang, till exempel Hundpromenaden, Hundar Utan Hem-dagen och kan även innefatta att bemanna en informationsmonter på en mässa eller i en zoo-affär.

För att kunna genomföra den här typen av event behövs noggrann planering och ett engagerat gäng som ser till att alla aktiviteter på listan blir genomförda i tid. Aktiviteterna kan bestå i allt från att se till att inbjudan går ut, ringa sponsorer, packa material till att det finns mat och dryck, försäljning av saker och tillräckligt med volontärer på platsen för en träff. Ditt ansvar kan handla om att vara projektledare för planeringen av ett event till att ta ansvar för en eller ett par aktiviteter.

Till våra event behöver vi ha marknadsföringsmaterial men vi saknar i dagsläget någon som ansvarar för detta. Är du kunnig inom design och layout och vill hjälpa till att ta fram snyggt och bra material? Vi behöver dig!

Eventgruppen jobbar alltid som ett team som hjälps åt och vi fördelar arbetsuppgifter utifrån tidigare erfarenhet, kunskap och intresse. Du förväntas självständigt genomföra dina tilldelade uppgifter men har självklart stöd från övriga i gruppen.>

Hur mycket tid du behöver lägga är väldigt varierande. Vissa veckor kan det handla om att svara på något enstaka mail och andra veckor, framförallt inför Hundar Utan Hem-dagen kan det bli ganska många timmar. De flesta av våra event genomförs i Stockholmsområdet men det finns många arbetsuppgifter man kan göra även på distans.

Arbetet är ideellt, men det är värt massor när vi ser hur vårt arbete bidrar till att hjälpa utsatta hundar.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arrangera träffar och event sen tidigare men huvudsaken är att du är engagerad och villig att hugga i. Du är positiv, ansvarstagande, initiativrik och gillar att samarbeta. Du behöver även ha lite tid över som du vill använda till något bra.

Stämmer beskrivningen in på dig och känner du att du vill vara med och bidra? Tveka inte att höra av dig –  Ju fler vi är desto fler hundar kan vi rädda!

Är du intresserad av att vara med i eventgruppen?
Maila i så fall till event@hundarutanhem.se.

Läs merEngagera dig