Engagera dig

Vill du rädda hundar och hjälpa dem till nya hem?

Om Hundar Utan Hem
Hundar Utan Hem är en ideell förening som omplacerar hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi räddar och omplacerar ungefär 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 35 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen i dagsläget tre heltidsanställda hundplacerare. Runt vårt placerarteam finns ett administrationsteam, jourhemsteam, hembesöksteam en eventgrupp och en webbgrupp.

Vi behöver Din hjälp
För att kunna hjälpa många hundar behöver vi hjälp av ideella krafter. Här har du stora möjligheter att verkligen hjälpa hundar och att utvecklas och lära dig mer inom hund. Man kan stötta föreningen på olika sätt. Här nedan kan du läsa om några av de uppgifter som vi behöver hjälp med. Har du ytterligare idéer om hur du kan hjälpa till är du välkommen att höra av dig till oss.

Tillfälliga hem – jourhem

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa till som jourhem?
Läs då genom hela texten under Jourhem.
Fyll sedan i en Intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig.

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa oss att skjutsa någon hund då och då. Det kan gälla allt från kortare sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär, eller då vi akut hjälper till med en hund som behöver transporteras mellan hem/jourhem. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Är du intresserad av att hjälpa oss med skjutsning?
Maila till medarbetare@hundarutanhem.se så kommer vi lägga till dig på vår “skjutsarlista” och kontaktar då dig då det finns behov.