Engagera dig

Vill du rädda hundar och hjälpa dem till nya hem?

Hundar Utan Hem är en ideell förening som arbetar med att omplacera hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi hjälper både avlivningshotade hundar som inte lever ett tryggt och kärleksfullt liv och hundar som behöver ett nytt hem då husse eller matte av olika omständigheter inte kan behålla sin vän.

Vi räddar och omplacerar ungefär 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 25 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen i dagsläget tre heltidsanställda hundplacerare. Runt vårt placerarteam finns ett administrationsteam, jourhemsteam, hembesöksteam en eventgrupp och en webbgrupp.

Vi behöver din hjälp
För att kunna hjälpa många hundar behöver vi hjälp av ideella krafter. Här har du stora möjligheter att verkligen hjälpa hundar och att utvecklas och lära dig mer inom hund.
Det är viktigt att du har tänkt igenom beslutet att höra av dig till oss och att du har några timmar att avsätta varje vecka. Arbetet med event sker mer i vissa perioder.

De flesta av oss lägger ner många timmar i veckan på arbetet i föreningen.
Det finns även saker du kan hjälpa oss med utan att det behöver ta så mycket tid. Man kan stötta föreningen på olika sätt. Här nedan kan du läsa om några av de uppgifter som vi behöver hjälp med.
Har du ytterligare idéer om hur du kan hjälpa till är du välkommen att höra av dig till oss.

Hundar Utan Hem söker hundplacerare

Våra hundplacerare har en av föreningens viktigaste och mest tidskrävande arbetsuppgifter. Som medarbetare i placeringsgruppen arbetar du med att matcha familjer och hundar med varandra. Dina arbetsuppgifter består av att skaffa dig en god uppfattning om hundens behov och kynne, granska skriftliga intresseanmälningar, genomföra telefonintervjuer och vid behov göra hembesök. I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera hundplaceringar enligt gällande rutiner, följa upp genomförda placeringar samt vara ett löpande stöd för hemmen som tagit emot en hund. Arbetet är tidskrävande och ibland stressigt och kräver stort engagemang och flexibilitet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad hundinstruktör, hundpsykolog eller har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Du har stor erfarenhet av olika hundar och av att träna hund. Du ska kunna tala och skriva flytande svenska och kunna göra dig förstådd på engelska. Stor del av dina arbetsuppgifter utförs med dator så du behöver ha grundläggande datorvana.

Som person är du positiv och har ett genuint intresse för hundar och omplaceringsverksamhet. Du är engagerad och en problemlösare som har lätt att samarbeta med andra klarar av att hålla fokus i pressade situationer. Du har hög servicegrad och tycker det är viktigt att ge våra intressenter ett professionellt och trevligt bemötande. Du kommer att arbeta självständigt vilket kräver att du har eget driv och stor ansvarskänsla. Du gillar ordning och reda, tar hjälp när du behöver och tvekar inte för att säga nej till ett hem när det är för hundarnas bästa. Du har lätt för att få kontakt med och prata med folk även över telefon och i mail.
Intervjuer kommer att ske löpande.

Just nu söker vi en hundplacerare på heltid.
Sista ansökningsdag: 20 januari 2018

Andra sätt att hjälpa till på

Hjälpa till med hembesök i din närhet

Om du vill hjälpa oss med hembesök är det viktigt att du är en bra personkännare, att du har integritet och kan stå för dina åsikter och att du inte är rädd för att ställa frågor. Innan du börjar göra hembesök kommer du att följa med någon av oss på ett hembesök och vi kommer att gå igenom hur det hela går till.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Tillfälliga hem – jourhem

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa till som jourhem?
Läs då igenom hela texten under Jourhem.
Fyll sedan i en Intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig.

Nyhetsbrev & medlemsvård

Är du bra på att formulera dig i skrift eller kan utforma nyhetsbrev via epost – hör av dig till oss! Vi har ett nyhetsbrev som kommer ut ett antal gånger per år. Vi söker också någon som vill uppdatera vårt medlemsregister kontinuerligt.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Webbgruppen

Webbgruppen lägger upp ca 120 nya hundar varje månad. Alla dessa hundar söker hem omgående och behöver komma upp på hemsidan så snart som möjligt för att hitta hem. Därför behöver vi fler aktiva medarbetare i webbgruppen. Vi söker dig som har tid, engagemang och som vill rädda hundar på din fritid. Du behöver tillgång till egen dator och kan beskära bilder i photoshop eller liknande.
Det är också bra om du har erfarenhet av att jobba i WordPress, annars lär vi dig!
Vi vill att du har lätt för att samarbeta och är noggrann! Att komma in i arbetet kan ta lite tid så det är viktigt att du tänkt igenom detta som ett långsiktigt engagemang. Är detta något för dig?

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa oss att skjutsa någon hund då och då. Det kan gälla allt från kortare sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär, eller då vi akut hjälper till med en hund som behöver transporteras mellan hem/jourhem. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Eventgruppen

Minst en gång per år arrangerar vi Hundar Utan Hems årliga återträff i Stockholm. Vid dessa träffar är det många besökare och vi gör allt för att alla ska trivas och ha en trevlig dag. Målet är dessutom att ordna träffar där man kan hälsa på hundar i jourhem, anordna seminarier och föreläsningar, hålla kortare kurser osv.

Vi skulle också vilja visa upp oss på olika mässor och liknande. Vill du hjälpa till att planera och arrangera återträffen eller andra event? Kan du tänka dig att baka till träffarna, eller stå och sälja fika eller liknande några timmar så är vi jätteglada!

Veterinär

Är du veterinär är vi intresserade av ett samarbete. Vi har vår veterinär i Uppsala, men saknar motsvarande samarbetspartner i Stockholm. Även övriga landet är av intresse.

Sprid kunskap

Berätta gärna för dina vänner och bekanta om hur situationen ser ut på Irland och det arbete vi gör. Kanske känner du någon som vill ge en hund ett hem eller som kan hjälpa oss på annat sätt.

Vi önskar att situationen på Irland ändras och att politikerna där tar sitt ansvar för det lidande de utsätter sina hundar för. Ju fler vi är som uppmärksammar situationen, desto mer kan vi påverka. Där behöver vi din hjälp.

Volontärarbete utomlands

Just nu hänvisar vi till:
SOS Hundar som har ett rescue center i Malaga i Spanien
Paws IE som har rescue på Irland

Är du intresserad av att hjälpa oss?