Engagera dig

Vill du rädda hundar och hjälpa dem till nya hem?

Om Hundar Utan Hem
Hundar Utan Hem är en ideell förening som omplacerar hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi räddar och omplacerar ungefär 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 35 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen i dagsläget tre heltidsanställda hundplacerare. Runt vårt placerarteam finns ett administrationsteam, jourhemsteam, hembesöksteam en eventgrupp och en webbgrupp.

Vi behöver Din hjälp
För att kunna hjälpa många hundar behöver vi hjälp av ideella krafter. Här har du stora möjligheter att verkligen hjälpa hundar och att utvecklas och lära dig mer inom hund. Man kan stötta föreningen på olika sätt. Här nedan kan du läsa om några av de uppgifter som vi behöver hjälp med. Har du ytterligare idéer om hur du kan hjälpa till är du välkommen att höra av dig till oss.

Eventgruppen

Vi behöver dig som brinner för att arrangera trevliga träffar och event!

Hundar Utan Hems eventgrupp är för liten och vi behöver bli fler! Vill du hänga med i vårt glada gäng?

Eventgruppen ansvarar för att planera och genomföra trevliga träffar och arrangemang, till exempel Hundpromenaden, Hundar Utan Hem-dagen och kan även innefatta att bemanna en informationsmonter på en mässa eller i en zoo-affär.

För att kunna genomföra den här typen av event behövs noggrann planering och ett engagerat gäng som ser till att alla aktiviteter på listan blir genomförda i tid. Aktiviteterna kan bestå i allt från att se till att inbjudan går ut, ringa sponsorer, packa material till att det finns mat och dryck, försäljning av saker och tillräckligt med volontärer på platsen för en träff. Ditt ansvar kan handla om att vara projektledare för planeringen av ett event till att ta ansvar för en eller ett par aktiviteter.

Till våra event behöver vi ha marknadsföringsmaterial men vi saknar i dagsläget någon som ansvarar för detta. Är du kunnig inom design och layout och vill hjälpa till att ta fram snyggt och bra material? Vi behöver dig!

Eventgruppen jobbar alltid som ett team som hjälps åt och vi fördelar arbetsuppgifter utifrån tidigare erfarenhet, kunskap och intresse. Du förväntas självständigt genomföra dina tilldelade uppgifter men har självklart stöd från övriga i gruppen.>

Hur mycket tid du behöver lägga är väldigt varierande. Vissa veckor kan det handla om att svara på något enstaka mail och andra veckor, framförallt inför Hundar Utan Hem-dagen kan det bli ganska många timmar. De flesta av våra event genomförs i Stockholmsområdet men det finns många arbetsuppgifter man kan göra även på distans.

Arbetet är ideellt, men det är värt massor när vi ser hur vårt arbete bidrar till att hjälpa utsatta hundar.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arrangera träffar och event sen tidigare men huvudsaken är att du är engagerad och villig att hugga i. Du är positiv, ansvarstagande, initiativrik och gillar att samarbeta. Du behöver även ha lite tid över som du vill använda till något bra.

Stämmer beskrivningen in på dig och känner du att du vill vara med och bidra? Tveka inte att höra av dig –  Ju fler vi är desto fler hundar kan vi rädda!

Är du intresserad av att vara med i eventgruppen?
Maila i så fall till event@hundarutanhem.se.

Tillfälliga hem – jourhem

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa till som jourhem?
Läs då igenom hela texten under Jourhem.
Fyll sedan i en Intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig.

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa oss att skjutsa någon hund då och då. Det kan gälla allt från kortare sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär, eller då vi akut hjälper till med en hund som behöver transporteras mellan hem/jourhem. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Är du intresserad av att hjälpa oss med skjutsning?
Maila till medarbetare@hundarutanhem.se så kommer vi lägga till dig på vår “skjutsarlista” och kontaktar då dig då det finns behov.