Engagera dig

Hundar Utan Hem har tre deltidsanställda hundplacerare. Övriga hundplacerare och allt annat arbete görs helt ideellt. De flesta av oss lägger ner många timmar i veckan på arbetet i föreningen.
Det finns även saker du kan hjälpa oss med utan att det behöver ta så mycket tid. Man kan stötta föreningen på olika sätt. Här nedan kan du läsa om några av de uppgifter som vi behöver hjälp med.
Har du ytterligare idéer om hur du kan hjälpa till är du välkommen att höra av dig till oss.

 

Placera hundar i nya hem

Hundar Utan Hem söker 2-3 medarbetare som vill hjälpa till att placera hundar.

Hundar Utan Hem är en ideell förening. HUH:s mål är att hitta bra hem till hundar som av olika orsaker inte har ett tryggt och kärleksfullt liv. Eller hundar som söker nytt hem då husse eller matte pga olika livshändelser inte kan behålla sin vän.

Som medarbetare i placeringsgruppen arbetar man kontinuerligt med att intervjua, hembesöka och matcha familjer och hundar med varandra, redovisning av sina placeringar och uppföljning samt löpande stöd till sina adoptivfamiljer. Arbetet är krävande tidsmässigt och ibland stressigt. Därför är flexibilitet, stort engagemang och hjärta för arbetet A och O.

Vi söker dig som är social, effektiv med stor ansvarskänsla och som gillar ordning och reda. Du tycker det är intressant, roligt och viktigt att ha kontakt med dina adoptörer inför deras adoption, val av matchande hund, samt hjälpa dem när det behöver stöd både före och efter placeringen. Du kan spendera din fritid till att hjälpa och söka hem till hundar av olika raser och sinnelag. Du ser en akut situation som en spännande utmaning. Du har nära till skratt och gillar när det är högt till tak. Du tycker om att vara en del av en grupp, men är samtidigt trygg och bekväm med att jobba på egen hand.

Arbetet sker på ideell basis. Du ansvarar för att besvara, återkoppla och följa upp dina intressen och gruppen hjälper varandra och lobbar för varandras hundar när en annan hund är mer akut eller annan hund passar bättre än av adoptören föreslagen hund.

Du har:

 • God raskännedom
 • Goda erfarenheter av hundar och träning
 • Goda erfarenheter av djur i allmänhet
 • Goda referenser kring hund
 • Livserfarenhet
 • Kunskap/ har läst om hur stress påverkar hundar

Önskvärt:

 • Har egen hund
 • Placerat hundar förut
 • Körkort
 • Utbildad hundpsykolog
 • Utbildad hundinstruktör
 • Djursjukvårdare

För oss är det viktigt att du har “vi-känsla” och vill bli en del av gänget. Hoppas du tycker detta låter intressant och spännande. Matchar du inte alla önskemål ovan, men själv tycker att du skulle vara en tillgång för oss – tveka inte att skicka oss en ansökan ändå då vi är intresserade att höra mer om dig.

Vi ser fram emot just ditt intresse till att arbeta med Hundar Utan Hem som Placerare.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Introduktion kommer att ske så fort vi fått in de intresserade som tillsammans i ett härligt gäng vill göra en insats för våra fyrbenta vänner.

Stämmer ovanstående in på dig och du vill hjälpa oss?

Andra sätt att hjälpa till på

Hjälpa till med hembesök i din närhet

Om du vill hjälpa oss med hembesök är det viktigt att du är en bra personkännare, att du har integritet och kan stå för dina åsikter och att du inte är rädd för att ställa frågor. Innan du börjar göra hembesök kommer du att följa med någon av oss på ett hembesök och vi kommer att gå igenom hur det hela går till.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Tillfälliga hem – jourhem

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa till som jourhem?
Läs då igenom hela texten under Jourhem.
Fyll sedan i en Intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig.

Nyhetsbrev & medlemsvård

Är du bra på att formulera dig i skrift eller kan utforma nyhetsbrev via epost – hör av dig till oss! Vi har ett nyhetsbrev som kommer ut ett antal gånger per år. Vi söker också någon som vill uppdatera vårt medlemsregister kontinuerligt.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Webbgruppen

Webbgruppen lägger upp ca 120 nya hundar varje månad. Alla dessa hundar söker hem omgående och behöver komma upp på hemsidan så snart som möjligt för att hitta hem. Därför behöver vi fler aktiva medarbetare i webbgruppen. Vi söker dig som har tid, engagemang och som vill rädda hundar på din fritid. Du behöver tillgång till egen dator och kan beskära bilder i photoshop eller liknande.
Det är också bra om du har erfarenhet av att jobba i WordPress, annars lär vi dig!
Vi vill att du har lätt för att samarbeta och är noggrann! Att komma in i arbetet kan ta lite tid så det är viktigt att du tänkt igenom detta som ett långsiktigt engagemang. Är detta något för dig?

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa oss att skjutsa någon hund då och då. Det kan gälla allt från kortare sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär, eller då vi akut hjälper till med en hund som behöver transporteras mellan hem/jourhem. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Baka, sälja fika och lotter

Minst en gång per år arrangerar vi Hundar Utan Hems årliga återträff i Stockholm. Vid dessa träffar är det många besökare och vi gör allt för att alla ska trivas och ha en trevlig dag. Målet är dessutom att ordna träffar där man kan hälsa på hundar i jourhem, anordna seminarier och föreläsningar, hålla kortare kurser osv.

Vi skulle också vilja visa upp oss på olika mässor och liknande. Vill du hjälpa till att planera och arrangera återträffen eller andra event? Kan du tänka dig att baka till träffarna, eller stå och sälja fika eller liknande några timmar så är vi jätteglada!

Veterinär

Är du veterinär med praktik i Stockholm är vi intresserade av ett samarbete. Vi har vår veterinär i Uppsala, men saknar motsvarande samarbetspartner i Stockholm. Även övriga landet är av intresse.

Sprid kunskap

Berätta gärna för dina vänner och bekanta om hur situationen ser ut på Irland och det arbete vi gör. Kanske känner du någon som vill ge en hund ett hem eller som kan hjälpa oss på annat sätt.

Vi önskar att situationen på Irland ändras och att politikerna där tar sitt ansvar för det lidande de utsätter sina hundar för. Ju fler vi är som uppmärksammar situationen, desto mer kan vi påverka. Där behöver vi din hjälp.

Volontärarbete utomlands

Just nu hänvisar vi till:
SOS Hundar som har ett rescue center i Malaga i Spanien
Paws IE som har rescue på Irland

Är du intresserad av att hjälpa oss?