Engagera dig

Vill du rädda hundar och hjälpa dem till nya hem?

Om Hundar Utan Hem
Hundar Utan Hem är en ideell förening som omplacerar hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi räddar och omplacerar ungefär 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 35 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen i dagsläget tre heltidsanställda hundplacerare. Runt vårt placerarteam finns ett administrationsteam, jourhemsteam, hembesöksteam en eventgrupp och en webbgrupp.

Vi behöver Din hjälp
För att kunna hjälpa många hundar behöver vi hjälp av ideella krafter. Här har du stora möjligheter att verkligen hjälpa hundar och att utvecklas och lära dig mer inom hund. Man kan stötta föreningen på olika sätt. Här nedan kan du läsa om några av de uppgifter som vi behöver hjälp med. Har du ytterligare idéer om hur du kan hjälpa till är du välkommen att höra av dig till oss.

Eventgruppen

Vi behöver dig som brinner för att arrangera trevliga träffar och event!

Hundar Utan Hems eventgrupp är för liten och vi behöver bli fler! Vill du hänga med i vårt glada gäng?

Eventgruppen ansvarar för att planera och genomföra trevliga träffar och arrangemang, till exempel Hundpromenaden, Hundar Utan Hem-dagen och kan även innefatta att bemanna en informationsmonter på en mässa eller i en zoo-affär.

För att kunna genomföra den här typen av event behövs noggrann planering och ett engagerat gäng som ser till att alla aktiviteter på listan blir genomförda i tid. Aktiviteterna kan bestå i allt från att se till att inbjudan går ut, ringa sponsorer, packa material till att det finns mat och dryck, försäljning av saker och tillräckligt med volontärer på platsen för en träff. Ditt ansvar kan handla om att vara projektledare för planeringen av ett event till att ta ansvar för en eller ett par aktiviteter.

Till våra event behöver vi ha marknadsföringsmaterial men vi saknar i dagsläget någon som ansvarar för detta. Är du kunnig inom design och layout och vill hjälpa till att ta fram snyggt och bra material? Vi behöver dig!

Eventgruppen jobbar alltid som ett team som hjälps åt och vi fördelar arbetsuppgifter utifrån tidigare erfarenhet, kunskap och intresse. Du förväntas självständigt genomföra dina tilldelade uppgifter men har självklart stöd från övriga i gruppen.>

Hur mycket tid du behöver lägga är väldigt varierande. Vissa veckor kan det handla om att svara på något enstaka mail och andra veckor, framförallt inför Hundar Utan Hem-dagen kan det bli ganska många timmar. De flesta av våra event genomförs i Stockholmsområdet men det finns många arbetsuppgifter man kan göra även på distans.

Arbetet är ideellt, men det är värt massor när vi ser hur vårt arbete bidrar till att hjälpa utsatta hundar.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arrangera träffar och event sen tidigare men huvudsaken är att du är engagerad och villig att hugga i. Du är positiv, ansvarstagande, initiativrik och gillar att samarbeta. Du behöver även ha lite tid över som du vill använda till något bra.

Stämmer beskrivningen in på dig och känner du att du vill vara med och bidra? Tveka inte att höra av dig –  Ju fler vi är desto fler hundar kan vi rädda!

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Hundar Utan Hem söker hundplacerare

Våra hundplacerare har en av föreningens viktigaste och mest tidskrävande arbetsuppgifter. Som medarbetare i placeringsgruppen arbetar du med att matcha familjer och hundar med varandra. Dina arbetsuppgifter består av att skaffa dig en god uppfattning om hundens behov och kynne, granska skriftliga intresseanmälningar, genomföra telefonintervjuer och vid behov göra hembesök. I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera hundplaceringar enligt gällande rutiner, följa upp genomförda placeringar samt vara ett löpande stöd för hemmen som tagit emot en hund. Arbetet är tidskrävande och ibland stressigt och kräver stort engagemang och flexibilitet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad hundinstruktör, hundpsykolog eller har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Du har stor erfarenhet av olika hundar och av att träna hund. Du ska kunna tala och skriva flytande svenska och kunna göra dig förstådd på engelska. Stor del av dina arbetsuppgifter utförs med dator så du behöver ha grundläggande datorvana.

Som person är du positiv och har ett genuint intresse för hundar och omplaceringsverksamhet. Du är engagerad och en problemlösare som har lätt att samarbeta med andra klarar av att hålla fokus i pressade situationer. Du har hög servicegrad och tycker det är viktigt att ge våra intressenter ett professionellt och trevligt bemötande. Du kommer att arbeta självständigt vilket kräver att du har eget driv och stor ansvarskänsla. Du gillar ordning och reda, tar hjälp när du behöver och tvekar inte för att säga nej till ett hem när det är för hundarnas bästa. Du har lätt för att få kontakt med och prata med folk även över telefon och i mail.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Andra sätt att hjälpa till på

Hjälpa till med hembesök i din närhet

Om du vill hjälpa oss med hembesök är det viktigt att du är en bra personkännare, att du har integritet och kan stå för dina åsikter och att du inte är rädd för att ställa frågor. Innan du börjar göra hembesök kommer du att följa med någon av oss på ett hembesök och vi kommer att gå igenom hur det hela går till.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Tillfälliga hem – jourhem

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa till som jourhem?
Läs då igenom hela texten under Jourhem.
Fyll sedan i en Intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig.

Nyhetsbrev & medlemsvård

Är du bra på att formulera dig i skrift eller kan utforma nyhetsbrev via epost – hör av dig till oss! Vi har ett nyhetsbrev som kommer ut ett antal gånger per år. Vi söker också någon som vill uppdatera vårt medlemsregister kontinuerligt.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Webbgruppen

Webbgruppen lägger upp ca 120 nya hundar varje månad. Alla dessa hundar söker hem omgående och behöver komma upp på hemsidan så snart som möjligt för att hitta hem. Därför behöver vi fler aktiva medarbetare i webbgruppen. Vi söker dig som har tid, engagemang och som vill rädda hundar på din fritid. Du behöver tillgång till egen dator och kan beskära bilder i photoshop eller liknande.
Det är också bra om du har erfarenhet av att jobba i WordPress, annars lär vi dig!
Vi vill att du har lätt för att samarbeta och är noggrann! Att komma in i arbetet kan ta lite tid så det är viktigt att du tänkt igenom detta som ett långsiktigt engagemang. Är detta något för dig?

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa oss att skjutsa någon hund då och då. Det kan gälla allt från kortare sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär, eller då vi akut hjälper till med en hund som behöver transporteras mellan hem/jourhem. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Volontärarbete utomlands

Care Cork är ett litet familjedrivet rescue som tar emot volontärer från 18 år. Det är ett slitsamt arbete och du gör ren kennlar och går ut med hundar. I arbetet med hundarna har du ett stort ansvar att se till att ingen hund rymmer osv. Vi vill därför att du har god hundvana och är sympatisk som person.

Skicka ett mail till carina@hundarutanhem.se om du vill hjälpa till.

Veterinär

Är du veterinär är vi intresserade av ett samarbete. Vi har vår veterinär i Uppsala, men saknar motsvarande samarbetspartner i Stockholm. Även övriga landet är av intresse.

Sprid kunskap

Berätta gärna för dina vänner och bekanta om hur situationen ser ut på Irland och det arbete vi gör. Kanske känner du någon som vill ge en hund ett hem eller som kan hjälpa oss på annat sätt.

Vi önskar att situationen på Irland ändras och att politikerna där tar sitt ansvar för det lidande de utsätter sina hundar för. Ju fler vi är som uppmärksammar situationen, desto mer kan vi påverka. Där behöver vi din hjälp.

 

Är du intresserad av att hjälpa oss?