Ansökan sommarvikarie

 

Hundar Utan Hem söker hundplacerare

 

Sök jobbet senast: 29 februari 2020
Anställningsform: Deltid / Heltid
Lön: Fast månadslön

Om Hundar Utan Hem

Hundar Utan Hem är en ideell förening som arbetar med att omplacera hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi hjälper både avlivningshotade hundar som inte lever ett tryggt och kärleksfullt liv och hundar som behöver ett nytt hem då husse eller matte av olika omständigheter inte kan behålla sin vän.

Vi räddar och omplacerar omkring 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 25 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen även anställda hundplacerare. Här har du stora möjligheter att verkligen hjälpa hundar och att utvecklas och lära dig mer inom hund.

Arbetsuppgifter

Våra hundplacerare har en av föreningens viktigaste och mest tidskrävande arbetsuppgifter. Som medarbetare i placeringsgruppen arbetar du med att matcha familjer och hundar med varandra. Dina arbetsuppgifter består av att skaffa dig en god uppfattning om hundens behov och lynne, granska skriftliga intresseanmälningar, genomföra telefonintervjuer och vid behov göra hembesök. I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera hundplaceringar enligt gällande rutiner, följa upp genomförda placeringar samt vara ett löpande stöd för hemmen som tagit emot en hund. Arbetet är tidskrävande och ibland stressigt och kräver stort engagemang och flexibilitet.

Arbetstiderna är flexibla och viss del av arbetet förväntas utföras på kvällar och helger. Arbetet utförs hemifrån.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad hundinstruktör och hundpsykolog eller har förvärvat kunskaper motsvarande hundpsykolog på annat sätt. Du har även flera års yrkeserfarenhet av att hjälpa familjer att träna hundar med problembeteenden.

Hundar Utan Hem får många förfrågningar om att hjälpa svenska amstaffs som ibland inte har fått rätt start i livet. Därför är det ett krav att du har vana av att träna hundar, gärna av dessa rasblandningar, och att du kan ge tydliga och individanpassade råd.
Du ska kunna tala och skriva flytande svenska och kunna göra dig förstådd på engelska. Stor del av dina arbetsuppgifter utförs med dator så du behöver ha grundläggande datorvana.

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning eller erfarenhet inom djursjukvård, beteendevetenskap, psykologi eller motsvarande
  • Körkort (B)

Som person är du positiv och har ett genuint intresse för hundar och omplaceringsverksamhet. Du är engagerad och en problemlösare som har lätt att samarbeta med andra klarar av att hålla fokus i pressade situationer. Du har hög servicegrad och tycker det är viktigt att ge våra intressenter ett professionellt och trevligt bemötande. Stor del av din arbetstid kommer du att arbeta självständigt vilket kräver att du har eget driv och stor ansvarskänsla. Du gillar ordning och reda, tar hjälp när du behöver och tvekar inte för att säga nej till ett hem när det är för hundarnas bästa. Du har lätt för att få kontakt med och prata med folk även över telefon och i mail.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och högt ansvarstagande.

OBS! Glöm ej att bifoga ditt CV och ditt personliga brev genom detta formulär.


Skicka in ansökan senast den 29 februari 2020!

KRAV ÄR ATT DU ÄR UTBILDAD HUNDINSTRUKTÖR, HUNDPSYKOLOG ELLER HAR MOTSVARANDE UTBILDNING/KUNSKAP

OCH

ATT DU HAR FLERA ÅRS YRKESERFARENHET AV ATT TRÄNA OCH HJÄLPA PERSONER MED HUNDAR SOM HAR STORA PROBLEMBETEENDEN.

Vi ber er respektera detta då vi inte har resurser att besvara ansökningar från personer som inte har den kunskap och erfarenhet som arbetsuppgifterna kräver. 

Här lägger du till ditt CV och ditt personlig brev:

Hundar Utan Hem behöver behandla dina personuppgifter enligt ovan för att kunna ta ställning till din intresseanmälan och för att kunna kontakta dig för att gå vidare i processen. Hundar Utan Hem delar inte någon av dina personuppgifter till någon tredje part och du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Du är välkommen att kontakta oss på info@hundarutanhem.se om du har några frågor. Jag godkänner Hundar Utan Hems behandling av mina personuppgifter enligt ovan. Jag har läst och förstått villkoren och integritetspolicyn.