Så går omplacering till

Hundar Utan Hem hjälper självklart även svenska hundar att hitta nya hem. Att omplacera sin hund är ett stort beslut och vi gör allt för att du ska känna dig trygg med att hunden kommer att få ett bra hem. När vi väljer ett hem så utgår vi från hundens behov, ras, ålder och tidigare livssituation så att omställningen blir så liten som möjligt.

Så här går det till

Vi hjälper dig som behöver omplacera din hund utan att det kostar dig som hundägare något. Anledningen till att vi kan hjälpa dig utan ersättning, är att vi istället tar ut en adoptionsavgift från hundens nya familj. När vi börjar jobba med att placera din hund så kommer vi att göra allt vi kan för att snabbt hitta ett passande och bra hem åt honom/henne och det är viktigt för oss att du också känner dig nöjd och trygg med hundens nya hem.

För att vi ska kunna finnas här för de hundar som verkligen behöver oss är det viktigt att du tänkt igenom ditt beslut. Vår tid och våra resurser är inte oändliga.

Omplacering av svensk hund Eftersom hundar inte bör flytta runt vill vi att hunden bor kvar hemma hos dig tills vi hittar ett nytt hem. Detta för att minimera den stress som en flytt innebär för hunden. Men om vi bedömer att det ligger i hunden bästa intresse att flytta och om vi har ett tillgängligt jourhem så händer det att vi placerar hunden i jourhem. Det är dock viktigt att du vet att hunden fortfarande är ditt ansvar när han eller hon är i jourhem.

För att veta om vi kan ta på oss uppdraget att omplacera hunden är det viktigt att vi får veta allt om hunden så att vi kan göra en bedömning om vi har möjlighet att hitta ett bra hem. Hunden ska bara behöva flytta en gång och därför är det viktigt att vi får en så ärlig beskrivning av hunden som möjligt. För att reglera omplaceringsprocessen tecknar vi alltid ett förmedlingsavtal – läs villkoren i vårt förmedlingsavtal!

Om du behöver hjälp att omplacera din hund vill vi att du fyller i en förfrågan om omplacering och besvarar frågorna om din hund. Skicka gärna med bilder!

När vi har fått detta kommer vi att kontakta dig och meddela om vi har möjlighet att hjälpa till.

Innan vi påbörjar arbetet med att hitta rätt hem till din hund skall en veterinärbesiktning göras. Detta för att vi ska kunna meddela det nya hemmet om eventuella anmärkningar.

När hunden flyttar skall vaccinationskort med giltiga vaccinationer följa med hunden.

Om du vill omplacera en hund som du har adopterat från Hundar Utan Hem så vill vi att du kontaktar din kontaktperson eller någon annan av föreningens hundplacerare. Vi hjälper alltid “våra” hundar och därför är det bra om du kontaktar din hundplacerare direkt.

Journummer för veterinär, polis (eller privatperson) om du behöver nå oss akut angående en hund som ska avlivas: 0723-41 22 77

När du mailar bilder och info till oss och vi har tecknat ett förmedlingsavtal så godkänner du samtidigt att vi publicerar info och bilder på din hund på Hundar Utan Hems hemsida.

Vill du fylla i ett omplaceringsformulär?