Omplacering av svensk hund

     1     

Skicka Förfrågan om omplacering;
Samt bilder och beskrivning till: omplacering@hundarutanhem.se

Har du problem med att öppna, ladda ner eller fylla i formuläret "Förfrågan om omplacering" ber vi dig maila omplacering@hundarutanhem.se och be och få formuläret mailat till dig!

           2       


Vi kontaktar dig!

3

 
Förmedlingsavtal skrivs,
placeringsprosessen startar

 

Hundar utan hem hjälper även svenska hundar att hitta nya hem. Att omplacera sin hund är ett stort beslut och vi gör allt för att du ska känna dig trygg med att hunden kommer att få ett bra hem. När vi väljer ett hem så utgår vi från hundens behov, ras, ålder och tidigare vanor.

Vi hjälper dig som behöver omplacera din hund utan att det kostar dig som hundägare något. Anledningen till att vi kan hjälpa dig utan ersättning, är att vi istället tar ut en adoptionsavgift från hundens nya familj. När vi börjar jobba med att placera din hund så kommer vi att göra allt vi kan för att snabbt hitta ett passande och bra hem åt honom/henne och det är viktigt för oss att du också känner dig nöjd och trygg med hundens nya hem. För att vi ska kunna finnas här för de hundar som verkligen behöver oss är det viktigt att du tänkt igenom ditt beslut. Vår tid och våra resurser är inte oändliga.

Eftersom hundar inte bör flytta runt vill vi att hunden bor kvar hemma hos dig tills vi hittar en ny familj. Detta för att minimera den stress som en flytt innebär för hunden. Men om vi bedömer att det ligger i hunden bästa intresse att flytta och om vi har ett tillgängligt jourhem så händer det att vi placerar hunden i jourhem.

För att veta om vi kan ta på oss uppdraget att omplacera hunden är det viktigt att vi får veta allt om hunden så att vi kan göra en bedömning om vi har möjlighet att hitta ett bra hem åt hunden. Hundens ska bara behöva flytta en gång och därför är det viktigt att vi får en så ärlig beskrivning av hunden som möjligt. Vi vill även få möjlighet att träffa hunden. Hunden ska vara ID-märkt/microchippad och ha uppdaterade vaccinationer.

För att reglera omplaceringsprocessen tecknar vi alltid ett förmedlingsavtal. Läs villkoren i vårt avtal här.

Om du behöver hjälp att omplacera din hund vill vi att du mailar:

  1. Förfrågan om Omplacering. Skriv så mycket du kan på varje fråga så vi får en bra uppfattning om hunden.
  2. Några fina fotografier (minst ett där man ser ansiktet/huvudet och ett där man ser hela kroppen)

omplacering@hundarutanhem.se

När du mailar bilder och info till oss och vi har tecknat ett förmedlingsavtal så godkänner du samtidigt att vi publicerar info och bilder på din hund på Hundar utan Hems hemsida.Just nu
Dags att köpa julklappar!   [6 dec]

Gör dina julklappsinköp här och hjälp hundarna!

Gå in i vår webbshop och köp de finaste och mest...

Samarbete med TidyApp   [3 nov]

Hemstädningsföretaget TidyApp har valt att sponsra Hundar Utan Hem bland annat genom att...

Zoe behöver hjälp!   [9 sep]

Zoe är en 8-årig bichon frise som den 12 augusti lämnades in av sin familj med bitskador i ansiktet från...

Visa fler >>