Om oss

Hundar Utan Hem är en ideell förening som startade 2005 med ett mål – att ge hundar en andra chans till ett värdigt och kärleksfullt liv.

 

För oss är varje hund lika viktig. En hund är inte viktigare för att den är född i Sverige eller för att den är renrasig. Vi omplacerar svenska hundar och räddar avlivningshotade hundar från Irland. Vi placerar nu fler än 500 hundar per år. 

Vi arbetar med och förespråkar mjuka metoder och vi vill att våra adoptivfamiljer gör detsamma. Vårt mål är inte att hitta en hund till dig som adoptivfamilj. Vårt mål är att hitta bästa möjliga hem till hunden som vi har ansvar för. Vi vill placera hundarna i ett hem där de får sina behov tillgodosedda utifrån hundens behovstrappa. Där de får känna sig viktiga och älskade och som en del i flocken. Där de har en bra, sund och glad relation till sin familj. När det gäller träning och hunduppfostran finns det många olika metoder. För oss är en lycklig hund och en lydig hund inget motsatsförhållande, men en lycklig hund är viktigare än en lydig hund.

Hundar Utan Hem har idag cirka 20 medarbetare varav 5 personer sköter kontakter och utvärdering av möjliga permanenta hem. Vi ställer höga krav på våra medarbetare och har medarbetare som är utbildade hundpsykologer och hundkonsulter om du som adoptionsfamilj skulle behöva tips och råd.
Hundar Utan Hem har inga heltidsanställda och i stort sett allt arbete sker helt ideellt. Våra medarbetare lägger ner själ och hjärta för att våra fina hundar ska få ett bra hem. Är du intresserad av att hjälpa oss? Hör av dig!

 

Här kan du läsa stadgarna för Hundar Utan Hem

Årsbokslut 2015 Hundar Utan HemJust nu
Dags att köpa julklappar!   [6 dec]

Gör dina julklappsinköp här och hjälp hundarna!

Gå in i vår webbshop och köp de finaste och mest...

Samarbete med TidyApp   [3 nov]

Hemstädningsföretaget TidyApp har valt att sponsra Hundar Utan Hem bland annat genom att...

Zoe behöver hjälp!   [9 sep]

Zoe är en 8-årig bichon frise som den 12 augusti lämnades in av sin familj med bitskador i ansiktet från...

Visa fler >>