Tillbaka till översikten
Hunden Iris (642) - Pussgurka

Iris (642) - Pussgurka
Ras: Boxerblandras
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Född: 2015-07-20
Plats: Hem i Sverige
Kontaktperson: Helen Friberg

Iris söker även jourhem!

Iris är en kärleksfull, lekfull hund som gärna pussas. Hon viftar ideligen glatt på svansen, är pigg och nyfiken. Hon älskar människor och barn och kan ibland i sin iver bli lite hoppig och närgången. Hon är oerhört fin med nuvarande familjens barn, 6 och 10 år. Att vänta på varsågod vid matskålen är inga problem (även när det är barnen som ställer ner skålen och ger kommandot) och enklare kommando som sitt och ligg fungerar fint.

Iris vill vara mitt i centrum och slappnar av som bäst under bordet eller i soffan när hela familjen är samlad och stilla. Hon har mycket energi och är snabbt med på noterna om det skall lekas men hon behöver hjälp med att reglera nivån då hon tenderar att gå upp i spinn när det blir för kul. Efter träning och tålamod så går Iris nu fint i kopplet. Iris har problem vid hundmöten, hon går upp i varv och är svår att få kontakt med, förmodligen grundar sig detta i osäkerhet. Men hon har alltid varit bra med hundar som hon fått umgås med lös och har tidigare bott med många andra hundar och lekt med hundar i hundgård. Vi tror att Iris kanske faktiskt skulle må bra av en hundkompis igen.

Iris älskar att använda sin nos och hade passat perfekt som sök eller spårhund där hon fick använda sin vältränade nos. Iris har lätt för att gå upp i stress, speciellt när det händer mycket runt omkring henne såsom trafik, människor från olika håll och mycket intryck att hålla reda på. Det är även svårt för Iris när det är dags för kloklippning. Med köttfärs gömd i handen så har det gått, men det krävs tålamod och försiktighet. Iris har lämnats ensam i bilen eller på nedervåningen och det fungerar bra, hon kan skälla lite i början men lägger sig sedan ner efter en liten stund. Glädjen när man kommer tillbaka är stor: hon viftar på hela kroppen och vet knappt vart hon ska göra av sig själv. Med tålamod och träning så går det nog att kunna lämna henne någon timme själv i framtiden. Iris hoppar glatt in i bilen då hon gillar att få följa med. För Iris är mötet efter en natts sömn alltid lika glädjesprudlande. (Hon ligger bredvid familjens säng i egen biabädd, och får smyga upp i sängen på morgonkvisten innan det är dags att gå upp.)

Iris skulle nog behöva bo där det finns en stor inhägnad tomt där hon kan fara runt med all sin energi och glädje, och en vardag med lugn miljö där det inte är så mycket intryck. Iris är väldigt lyhörd och lättlärd när det inte finns några störande moment och väldigt roligt att träna. Hon behöver bo hos någon/några med hundvana, men som framförallt har rätt förutsättningar, vi söker dig som är lugn och har tålamod. Hon skulle trivas bäst i ett hem där hon inte behöver möta så många nya hundar under promenaderna.


Adoptionsavgift: 4 500 krJust nu
Dags att köpa julklappar!   [6 dec]

Gör dina julklappsinköp här och hjälp hundarna!

Gå in i vår webbshop och köp de finaste och mest...

Samarbete med TidyApp   [3 nov]

Hemstädningsföretaget TidyApp har valt att sponsra Hundar Utan Hem bland annat genom att...

Zoe behöver hjälp!   [9 sep]

Zoe är en 8-årig bichon frise som den 12 augusti lämnades in av sin familj med bitskador i ansiktet från...

Visa fler >>