Tillbaka till översikten
Hunden Bobbo  (115) - Söker hundvant, tålmodigt hem

Bobbo (115) - Söker hundvant, tålmodigt hem
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Född: 6 år
Plats: Jourhem i Stockholm
Bakgrund: Från svensk familj
Kontaktperson: Carina Olsson

Bobbo söker dig som vill göra en insats för en hund som blivit illa behandlad och som har kärlek, tålamod och vilja att anpassa livet efter honom.

Bobbo är en 6-årig blandras, kastrerad och mycket förtjust i tikar. 

Bobbo är en hund med mycket kärlek och mycket bagage. Oftast tar han till sig nya människor, framför allt kvinnor, och hundar direkt. Ibland tar det tid. Han har räddats från ett liv i missförhållanden och missbruk. Trots allt han varit med om så är han en hund som ger så mycket kärlek och sprider mycket glädje omkring sig. Men han behöver få tid att lära känna dig för att lita på dig till 100 %. Han är en hund som då och då backar lite, morrar och behöver utrymme och komma på sina egna villkor. Han älskar att leka med leksaker, gosedjur, och bollar och en och annan trasa. Det är inga problem att lämna honom ensam. 

Bobbo söker Dig som är mycket hundvan, har tålamod med att han behöver tid, och vet vad positiv förstärkning innebär. Han vill inte bo i en stimmig miljö där det är mycket folk som rör sig. Han är också väldigt rädd när det smäller ute. Skogspromenader är det Bobbo trivs bäst med.

Han kan agera utåt om han känner sig hotad av någon han inte känner. Nya människor i trånga utrymmen har han svårt för. Han är tydlig med vad han tycker om och inte tycker om. Som Bobbos nya hem måste man vara beredd att ta honom som han är. 
 
Bobbo fungerar generellt väldigt bra så länge han gillar de som kommer på besök eller får hälsa på dem ute eller vara på andra sidan ett kompostgaller när det kommer besökare, men man ska inte förvänta sig att Bobbo någonsin kommer att bli som andra hundar. 
 
En viss anpassning efter Bobbo kommer att behövas från hans nya hem så att han får vara trygg och må bra.

Bobbo är inklickad och svarar bra på klicker. Han är lyhörd och älskar att jobba och träna men är lugn av sig och kräver inte mycket.

Bobbo vill gärna bo med tik eller som enda hund. Han kommer överens med de flesta hundar ute men vi kommer inte att placera honom med en annan hanhund. Han vill inte dela hem med barn under 15 år. Hundvana katter bryr han sig oftast inte om.

Bobbo är en kelgris som älskar promenader och att busa. Han är en lugn hund i sinnet men behöver sina promenader och lekstunder. Han går bra i koppel och vaktar inte sina saker utan delar gärna med sig. 

En eventuell övergång till nytt hem kommer att ske långsamt. Han kommer endast att placeras inom 2 timmar från Stockholm.

Innan du hör av dig vill vi att du har tänkt igenom varför du vill ta hand om just Bobbo och om du är den som är bäst lämpad att ta hand om honom. Han ska bara behöva flytta en gång till.
 
Adoptionsavgift: 3 000 kr.


Just nu
Dags att köpa julklappar!   [6 dec]

Gör dina julklappsinköp här och hjälp hundarna!

Gå in i vår webbshop och köp de finaste och mest...

Samarbete med TidyApp   [3 nov]

Hemstädningsföretaget TidyApp har valt att sponsra Hundar Utan Hem bland annat genom att...

Zoe behöver hjälp!   [9 sep]

Zoe är en 8-årig bichon frise som den 12 augusti lämnades in av sin familj med bitskador i ansiktet från...

Visa fler >>